Liga U12: Dvojici Milovanovič Stamejčič/Kožuh in Peterlin Pahor/Radilovič svoji moštvi popeljali v finale (FOTO)

Medvodčani so ekipo Slovana enkrat letos že premagali. Jo lahko še drugič?

Na igriščih ŽTK Maribor vzporedno z državnim prvenstvom v starostni kategoriji U18 potekajo zaključni boji ligaškega tekmovanja za igralce do 12. leta starosti. Mesto v finalu sta si priigrali ekipi TK Spin Medvode in TD Slovan. 

Medvodčani so ekipo Slovana enkrat letos že premagali. Jo lahko še drugič?

Na Štajerskem v nobenem od polfinalnih obračunov ni šlo brez dramatičnega razpleta. Domača ekipa ŽTK Maribor se je po zaostanku z 1:2 in 2:3 v zmagah dvakrat pobrala in rezultat uspela izenačiti, popolnega preobrata pa Mariborčanom vendarle ni uspelo zrežirati. V odločilni 7. tekmi sta ŽTK Maribor zastopali Isa in Uma Vreže, za TK Spin Medvode pa sta ključno točko prispevali Brina Milovanovič Stamejčič in Nika Kožuh. Slednji sta tie-break 3. niza dobili z 10:6 in tako medvoško ekipo popeljali v finale.

Tudi drugi polfinalni obračun med TD Slovan in TK Center Court je bil odločen šele po zadnji tekmi. Sprva je bolje kazalo moštvu TK Center Court, kateremu je Anastasija Čretnik v 5. obračunu priigrala 3. zmago, a Kodeljevčani se niso pedali. Stefan Đokić in Jaša Pečovnik sta rezultat poravnala na 3:3, zadnjo besedo pa so znova imela dekleta v dvojicah. Hana Peterlin Pahor in Taja Radilovič Pahor sta bili s 6:4 in 6:3 boljši od Eme Kiare Čeč in Anastasije Čretnik in slavje Slovana se je lahko začelo.

TD Slovan in TK Spin Medvode si bosta v finalu stala nasproti že drugič v letošnji sezoni. Obe ekipi sta namreč v skupinskem delu nastopali v skupini B. Takrat je obračun tesno, s 4:3 v zmagah, pripadel Medvodčanom. Bodo slednji boljši tudi v borbi za lovoriko?

LIGA U12
Seznam vseh igralcev in igralk po ekipah
Vsi rezultati skupinskega dela tekmovanja

Polfinale, četrtek, 16.6.
ŽTK Maribor : TK Spin Medvode 3:4
TD Slovan : TK Center Court 4:3

Finale, petek, 17.6.
TK Spin Medvode : TD Slovan

ZAPISNIKI + FOTOGALERIJA

1 thought on “Liga U12: Dvojici Milovanovič Stamejčič/Kožuh in Peterlin Pahor/Radilovič svoji moštvi popeljali v finale (FOTO)

Comments are closed.