BJK Cup 0006 221111 MKV - Slovenija aprila proti Romuniji

Team China and team Slovenia at opening ceremony during tennnis match at Billie Jean King Cup by Gainbridge, 2022 Play-offs between Slovenia and China, on November 11, 2022 in Bela dvorana, Velenje, Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

Po včerajšnjem velikem zmagoslavju v Velenju je slovenska ženska teniška reprezentanca danes dobila tekmeca v finalu kvalifikacij za zaključni turnir svetovne skupine pokala Billie Jean King (BJK), ki bo novembra 2023. V tekmovanju, ki ga lahko poimenujemo tudi svetovno prvenstvo v tenisu bodo tekmice Slovenk Romunke. Dvoboj bo potekal 14. in 15. aprila v Sloveniji. 

BJK Cup 0006 221111 MKV - Slovenija aprila proti Romuniji
Kitajska in Slovenija (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Slovenija je bila na žrebu v Glasgowu tako danes v družbi velesil kot so ZDA, Španija, Francija in Nemčija. V dveh bobnih po 9 so bile razdeljene države nosilke in nenosilke, med slednjimi je bila tudi Slovenija. Devet zmagovalk se bo uvrstilo na zaključni turnir, na katerega sta že uvrščeni Švica in Avstralija, zadnji potnik pa bo gostitelj turnirja. Če bo gostitelj uvrščen po tekmovalnem uspehu, bo ena od poraženih 9 držav prejela povabilo za popolnitev mest.

Slovenija bo igrala proti Romuniji, to bo drugi medsebojni dvoboj. Prvi je bil odigran leta 2000 v prvi evroafriški skupini. Takrat sta Tina Križan in Katarina Srebotnik zmagali tako med posameznicami, kot tudi skupaj v igri svojic.

Zadovoljen sem, da igramo doma. Verjamem, da lahko zmagamo. Še vedno sem pod vtisom neverjetnega tedna, kjer smo naš ekipni duh dvignili še na višjo raven. Želim si polnih tribun, saj so bili tudi odlični gledalci zaslužni, da smo premagali favorizirano Kitajsko. Ostajam pri tradiciji, zato ocenjujem možnosti za zmago v odstotkih 51:49 za Slovenijo ,” je po žrebu dejal kapetan Andrej Kraševec.

Vir: Tenis Slovenija