Slovenci s Turki na peščeni podlagi v Portorožu

Slovensko teniško izbrano vrsto v začetku meseca aprila čaka obračun s Turki za obstanek v drugi evroafriški skupini. Varovanci Mihe Mlakarja se bodo s turško izbrano vrsto merili na peščenih igriščih Športnega centra Marina SR v Portorožu. 

Aljaž Bedene in Blaž Rola sta bila proti Poljakom glavna aduta kapetana Mlakarja. (foto: tzs.si)
Aljaž Bedene in Blaž Rola sta bila proti Poljakom glavna aduta kapetana Mlakarja. (foto: tzs.si)

Slovenska teniška reprezentanca se je po februarskem porazu proti Poljski znašla v položaju, ko si poraza enostavno ne sme več privoščiti, sicer sledi izpad v 3. evroafriško skupino. Za državo, ki je imela še nekaj let nazaj kar tri predstavnike uvrščene znotraj najboljše 100-terice, izpad v četrti nivo svetovnega tenisa zagotovo ne bi bil hvale vreden rezultat. Kapetan Miha Mlakar bo znova poizkušal zbrati najboljšo možno zasedbo, ki bi bila proti turški izbrani vrsti absolutni favorit. Še posebej, če upoštevamo, da za Turke pri zadnji akciji Davisovega pokala ni nastopal nekdaj 77. igralec sveta Marsel Ilhan, ki je od leta 2015 sicer na ATP lestvici močno nazadoval in trenutno zaseda 323. mesto. Turška teniška zveza kot kaže upa polaga na 22-letnega Cema Ilkela (246. igralec sveta) in še leto mlajšega Altuga Celikbileka (450. igralec sveta). Ker Turki niti med dvojicami nimajo kakšnega posebnega aduta, so v 1. krogu morali priznati premoč reprezentanci Zimbabveja, ki je Turke na domačem terenu ugnala s 3:1.

Prvi dve tekmi se bosta na peščenih igriščih Športnega centra Marina SR igrali v soboto, 7. aprila, preostale pa dan kasneje, 8. aprila.