Singapur: Klepačeva in Martinez Sanchezova nemočni

V Singapurju hitro slovo dvojice "KleMar". (Foto: wtafinals.com)

V Singapurju hitro slovo dvojice "KleMar". (Foto: wtafinals.com)

Slovenska tenisačica Andreja Klepač, ki že nekaj let velja za najboljšo Slovenko v konkurenci dvojic, se je v navezi s Španko Mario Jose Martinez Sancez hitro poslovila od zaključnega turnirja najboljše osmerice v Singapurju. Slovensko-španska naveza je z 1:6 in 2:6 klonila proti Čehinjama Andrei Sestini Hlavackovi in Barbori Strycovi. 

V Singapurju hitro slovo dvojice "KleMar". (Foto: wtafinals.com)
V Singapurju hitro slovo dvojice “KleMar”. (Foto: wtafinals.com)

Za Andrejo Klepač in Marijo Jose Martinez Sanchez je nova odlična sezona. Osvojili sta turnir v Mallorci, se prebili v tri finala (Brisbane, Doha, Charleston) ter dodali še nekaj odličnih rezultatov na preostalih turnirjih. Vse skupaj je zadoščalo, da sta se še drugo leto zapored prebili med najboljših 8 parov in si tako priborili mesto na prestižnem turnirju v Singapurju.

Na zaključni turnir tenisačici nista prišli v najboljši formi. Po porazu v 1. krogu Odprtega prvenstva ZDA, ju mesec dni ni bilo na turnejo, pred Singapurjem pa sta zabeležili še poraza v 1. krogu turnirja serije WTA v Wuhanu in v četrtfinalu Pekinga. Tam sta slovensko-špansko navezo prepričljivo s 6:3 in 6:0 ugnali Andrea Sestini Hlavackova in Barbora Strycova.

Prav Čehinji sta odnasprotnic boljši tudi v Singapurju. Tako kot na Kitajskem, sta tudi tokrat Andrea in Barbora dvojici “KleMar” dopustili le tri osvojene igre in se zanesljivo prebili med najbolje 4 pare. Klepačeva in Martinez Sanchezova bosta sezono na WTA lestvici zaključili kot 18. igralki sveta.

WTA Singapur (Singapur, $7.000.000, trda podlaga, dvorana), dvojice, četrtfinale
(3)Sestini-Hlavackova A./Strycova B. – Klepač A./Martinez-Sanchez M. J. 6:1, 6:2