CH: Kavčič in Rola z lahkoto v četrtfinale!

Blaž Kavčič je v 2. krogu nadigral 5. nosilca turnirja. (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič je v 2. krogu nadigral 5. nosilca turnirja. (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič in Blaž Rola nadaljujeta z dobrimi rezultati na Kitajskem in v Las Vegasu. Tako Ljubljančan kot tudi Ptujčan sta se že prebila v četrtfinale, v petek pa bosta lovila mesto med najboljšimi štirimi na turnirju. Tokrat sta oba zabeležila zmago s 6:3 in 6:4. 

Blaž Kavčič je v 2. krogu nadigral 5. nosilca turnirja. (Foto: zimbio.com)
Blaž Kavčič je v 2. krogu nadigral 5. nosilca turnirja. (Foto: zimbio.com)

Blaž Kavčič in Blaž Rola lovita še zadnje točke v letošnji sezoni. V primeru, da bi sezono zaključila na najboljši možen način (beri z zmago), bi let0 2018 končala med najboljšo 200-terico, kar bi bil glede na vse dogajanje tekom sezone, dober dosežek.

Rola je v 2. krogu izgubil dve servisni igri, nasprotniku Thaiju-Sonu Kwiatkowskemu (359. igralec sveta) pa odvzel štiri servisne igre in prišel do prepričljive zmage. V četrtfinalu ga čaka obračun s Francozom Matthiasom Bourguejem, ki na ATP lestvici zaseda 294. mesto, v 2. krogu pa je presenetil 2. nosilca turnirja Adriana Menendeza Maceirasa. Od turnirja v Las Vegasu se je sicer že poslovil tudi 1. nosilec Lloyd George Harris, ki je v 2. krogu moral priznati premoč Thanasiju Kokkinakisu.

Podobno prepričljiv kot Rola, je bil v 2. krogu tudi Blaž Kavčič, ki je iz turnirja brez večjih težav izločil 5. nosilca Pedra Martineza. 156. igralec sveta iz Španije si je v celotnem obračunu uspel priigrati le dve žogici za “brejk”, ki jih je Kavčič ubranil. Slovenec je na drugi strani izkoristil 2 žogici za “brejk” od petih, kar je bilo več kot dovolj za zmago z 2:0 v nizih. V četrtfinalu se bo “Kaljut” pomeril proti še enemu Špancu in sicer Alejandru Davidovich Fokini, ki velja za 268. igralca sveta. Prvi nosilec turnirja je Moldavec Radu Albot.

Challenger Las Vegas (Zda, $50.000, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog
Rola B. (Slo) – Rubin N. (Zda/5) 6:3, 1:6, 6:3
2. krog: Rola B. (Slo) – Kwiatkowski T. S. (Zda) 6:3, 6:4
Četrtfinale: Rola B. (Slo) – Bourgue M. (Fra)

Challenger Liuzhou (Kitajska, $50.000, trda podlaga), posamezno, 1. krog
1. krog: Kavčič B. (Slo) – Coppejans K. (Bel) 6:3, 6:2
2. krog: Kavčič B. (Slo) – Martinez P. (Špa/5) 6:3, 6:4
Četrtfinale: Kavčič B. (Slo) – Davidovich Fokina A. (Špa)