Simona Halep v treh nizih boljša od Angelique Kerber

Prva nosilka turnirja v Parizu Simona Halep je po zaostanku prvega niza vendarle premagala Nemko Angelique Kerber. Istočasno pa je Garbine Muguruza izločila Marijo Šarapovo. Prepustila ji je le tri igre.

Kljub izgubljenemu prvemu nizu se je Simona Halep zbrala in verjela do konca. 6:7, 6:3 in 6:2 za Romunko, ki je le ustavila nalet Nemke. Ta je po Steffi Graff (1999) želela postati druga iz svoje države, da bi tukaj dosegla polfinale. Edini, ki je še uspelo, je bila Andrea Petković. V poslednjem nizu je Kerberjeva vidno trpela zaradi žuvljev, za kar je vzela tudi zdravniški premor po tretji igri, a ji niso mogli pomagati. Halepova ostaja neporažena v četrtfinalih Roland Garrosa.

Istočasno pa sta se na sosednje igrišče podali tudi Garbine Muguruza in Marija Šarapova. Gledalci smo pričakovali napet in izenačen dvoboj, dobili pa hitro in suvereno zmago Muguruze, ki je svoji nasprotnici dovolila le tri igre. 6:2 in 6:1 za mesto v polfinalu. To je bil njen že sedmi četrtfinale na turnirjih velike četverice in izkušnje so ji prišle prav. Res da je na drugi strani mreže stala večkratna Grand Slam zmagovalka, toda tudi Muguruza je že okusila najslajše slavje (Roland Garros 2016, Wimbledon 2017). Danes je bil njen dan.