Še en hud poraz za Rafaela Nadala, ki ne najde poti!

Dominic Thiem (Foto: ATP)

Thiem je ohranil agresivno igro vse do konca. Večino dvoboja mu je ta prinašala uspeh, saj je Nadal v napadu enostavno predober, je pa res da v zadnjih tekmah ni tako suveren, kot smo ga vajeni. Igra na izredno visokem nivoju, a mu morda manjka samozavesti, za kar je krivo krajše pripravljalno obdobje po poškodbi desnega kolena.

Rafa bi moral v Barceloni igrati z novim loparjem (ki je tehnično gledano enak prejšnjemu, a drugačne barve), a se je vseeno odločil igrati s starim modelom, kar samo kaže na to, da se Španec ne počuti povsem samozavestnega. Dela več napak, kot smo jih vajenih od njega, težave pa ima tudi na drugem začetnem udarcu (veliko število dvojnih napak), pri katerem uporablja moč desnega kolena.

Ampak nič ne gre vzeti Dominic Thiemu, ki je pokazal izjemno dobro in zrelo predstavo. Nikoli ni dvomil vase in je od prve točke naprej igra agresivno z veliko mero spina. Nadala se je lotil pri njegovi igri in izvlekel celo kožo. To se ne zgodi velikokrat. Vse do zadnje igre srečanja mu sploh ni ponudil brejk priložnosti, kar bi bilo prvič po letu 2003 (Carlos Moya), ampak nato je Španec le dobil tri povezane priložnost za odvzem servisa. Avstrijec je kljub temu zdržal in se prebil v finale.

“Vedno sem super ponosen na takšno zmago, ker je najboljši na tej podlagi. Vedno ga je posebno premagati na pesku. V preteklosti sva odigrala veliko dobrih tekem, tudi danes je bilo odlično. Mogoče sem imel malo več sreče,” je povedal Thiem.