Sanjski začetek Slovenk v Palermu in Jurmali

Jakupovićeva v Latviji prekinila niz porazov. (Foto: Instagram)

Jakupovićeva v Latviji prekinila niz porazov. (Foto: Instagram)

Slovenski tenisačici Dalili Jakupović je na turnirju serije WTA International v Jurmali uspelo prekiniti niz 8 zaporednih porazov. Do zmage se je v uvodnem krogu WTA International turnirja v Palermu prebila tudi Tamara Zidanšek. 

Zidanškova v Palermu začela z zmago.
Zidanškova v Palermu začela z zmago.

Tamara Zidanšek se je v 1. krogu 250.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja v Palermu drugič v karieri pomerila proti Lari Arruabarreni Vecino. Če je bila letos v Kolumbiji uspešnejša Španka, pa je bila tokrat slika na terenu povsem drugačna.

Zidanškova je tekmo pričela sanjsko in hitro povedla s 4:0. Po 35 minutah igre sta tenisačici krenili v drugi niz, kjer je Konjičanka znova hitro prišla do prednosti s 3:0. Arruabarrena Vecino je v nadaljevanju zaigrala bolje, rezultat izenačila na 3:3 in imela na voljo celo priložnost za ‘break’. Zidanškova se je rešila, v naslednji igri pa sama odvzela servisno igro nasprotnici in dvoboj kasneje uspešno zaključila.

V drugem krogu se bo Zidanškova za mesto v četrtfinalu pomerila proti boljši iz obračuna med Liudmilo Samsonovo in Jaimee Fourlis. S prvo se je Konjičanka letos že pomerila in sicer v Dohi, kjer je bila boljša Avstralka.

WTA International Palermo (Italija, $250.000, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Arruabarrena L. (Špa) – Zidanšek T. (Slo/4) 2:6, 3:6
2. krog: Samsonova L./Fourlis J. – Zidanšek T. (Slo/4) [24.7.]


Jakupovićeva v Latviji prekinila niz porazov. (Foto: Instagram)
Jakupovićeva v Latviji prekinila niz porazov. (Foto: Instagram)

Do izjemno pomembne zmage je takoj na začetku tedna prišla tudi Dalila Jakupović. 29-letna Primorka je na zmago na WTA turnirju čakala vse od aprila, ko je v Monterreyju uspešno preskočila prvi krog.

Tokrat je bila Jakupovićeva boljša od Romunke Ane Bogdan, ki je v preteklem tednu v Bukarešti prav tako kot Dalila klonila v 1. krogu. Od Romunke je bila boljša Anastasija Sevastova, ki v Latviji velja za 1. nosilko in hkrati tudi naslednjo nasprotnico Jakupovićeve.

Slovenska tenisačica je še posebej zbrano zaigrala v zaključku drugega niza, ko je Romunka pri vodstvu s 5:3 že servirala za niz, a na koncu klonila po podaljšani igri.

WTA International Jurmala (Latvija, $250.000, pesek, zunaj), posamezno
1. krog: Bogdan A. (Rom) – Jakupović D. (Slo) 3:6, 6:7(5)
2. krog: Sevastova A. (Lat) – Jakupović D. (Slo)

Dvojice
1. krog: (3)Bara I./Jakupović D. – Gamiz A./Ormaechea P.