Sabalenka in Rybakina v četrtfinale Roland Garrosa

Belorusinja Aryna Sabalenka, druga igralka svetovne teniške lestvice, se je prebila v četrtfinale Odprtega prvenstva Francije v Parizu. V osmini finala je Sabalenka s 6:2 in 6:3 odpravila 22. nosilko Emmo Navarro iz ZDA. V četrtfinale sta napredovali tudi četrta igralka sveta Kazahstanka Elena Rybakina in Italijanka Jasmine Paolini.

Sabalenka je proti Američanki potrebovala eno uro in devet minut, oddala pa je le pet iger. Dvakratno zmagovalko OP Avstralije v boju za polfinalno vstopnico čaka zmagovalka dvoboja med Francozinjo Varvaro Gračevo in 17-letno Rusinjo Mirro Andrejevo.

Drugopostavljena Sabalenka, ki je lani na pariškem pesku igrala polfinale, se je med najboljše štiri uvrstila na zadnjih šestih turnirjih za veliki slam.

Rybakina je bila s 6:4 in 6:3 boljša od 15. nosilke Ukrajinke Eline Svitoline. Kazahstanka se je še drugič uvrstila v četrtfinale Roland Garrosa.

Nekdanja zmagovalka Wimbledona se bo v četrtfinalu pomerila z Italijanko Paolini. Slednja, ki je sicer 12. nosilka, pa je bila v svojem dvoboju s 4:6, 6:0 in 6:1 boljša od Rusinje Eline Avanesjan (70. igralka sveta).

Vir: Tenis Slovenija, STA