Coco Gauff prva polfinalistka Pariza

Ameriška teniška igralka Coco Gauff, ki je v drugem krogu izločila Slovenko Tamaro Zidanšek, je prva polfinalistka odprtega teniškega prvenstva Francije z nagradnim skladom skoraj 53,5 milijona evrov. Tretjepostavljena Američanka je v četrtfinalu v treh nizih s 4:6, 6:2, 6:3 premagala Tunizijko Ons Jabeur.

Dvajsetletna Američanka se bo za tretji preboj v finale turnirja za Grand Slam, lani je zmagala v New Yorku, pomerila z boljšo iz dvoboja med prvopostavljeno branilko naslova Poljakinjo Igo Swiatek in peto nosilko Čehinjo Marketo Vondroušovo.

Dvoboj Gauff – Jabeur je trajal tri minute manj kot dve uri, Gauff pa se je po New Yorku in Melbournu še tretjič letos prebila do polfinala na turnirjih najvišjega ranga.

“Na naših turnirjih je zelo priljubljena. Kadar sama ne igram, navijam zanjo. Ons igra zelo svojevrstno igro in tudi danes sem uživala, pa čeprav sem prvi niz izgubila,” je po tekmi povedala zmagovalka.

Ta je po izgubljenem prvem nizu zaigrala bolj agresivno, na koncu pa se ji je to poplačalo s peto zmago na sedmem medsebojnem dvoboju.

V polfinalu gre pričakovati še težji dvoboj, posebej, če bo nasprotnica Swiatek. Slednja ima razmerje zmag in porazov z Američanko kar 10:1. V primeru dvoboja s Čehinjo bi na svoj račun prišli navijači zmagovalke US Opna in Wimbledona iz lanskega leta. Vse tri medsebojne dvoboje je doslej dobila Gauff.

Vir: Tenis Slovenija, STA