S kakšno lahkoto! Alexander Zverev vrhunski

Tretji igralec sveta in drugi nosilec v Madridu je z neverjetno lahkoto prišel do finala, ko je s 6:4 in 6:1 premagal super talentiranega Kanadčana Denisa Shapovalova.

Alexander Zverev je blestel na začetnem udarcu (Foto: Zimbio.com)

Shapovalov je bil najmlajši polfinalist v Madridu vse od leta 2002, ko je turnir postal Masters. Ampak to ni bilo dovolj, Sascha je potreboval samo 57 minut, da je “zmlel” nasprotnika, ki danes ni bil pravi. Tako z osnovne črte kot s svojim servisom je bil Nemec danes enostavno premočan. Izgubil je samo devet točk v osmih servisnih igrah, medtem pa je zabil osem winner udarcev, storil pa le trinajst neizsiljenih napak.

Denis je na drugi strani mreže zmogel le sedem winnerjev, hkrati pa je nanizal enaindvajset napak. Bil je nadigran. Največja težavo za mladeniča je predstavljalo dejstvo, da je vrnil le 46 odstotkov servisov Zvereva. Na zadnjih devetih Masters turnijih je Zverev kar štirikrat dosegel finale, s čimer kaže izredno konstantnost, če mu že te manjka na turnirjih velike četverice, kjer še ni zabeležil vidnejšega rezultata. Je edini igralec na turneji, ki mu je to uspelo v zadnjih dvanajstih mesecih.