Dominic Thiem si je dovolil le nekaj ur uživanja

Dominic Thiem je včeraj premagal Kevina Andersona za že drugi zaporedni finale v Madridu. Na novinarski konferenci je Avstrijec spregovoril o zmagi nad Rafaelom Nadalom, ki mu je prinesla veliko samozavest. 

Dominic Thiem se ni pustil zmesti po zmagi nad Nadalom (Foto: Zimbio.com)

“Toda tekma z Andersonom je bila čisto drugačna. Moral sem upoštevati dejstvo, da ga še nikoli nisem premagal, zato sem bil malo nervozen, vendar sem ohranil nivo iz včerajšnje tekme, kar je bilo zelo pomembno,” je povedal Thiem. “Začel sem dobro, in čeprav ima odličen servis, se mu dobro vračal. Skoraj vse je delovalo.”

Thiem je igralec pravega materiala, da morda v naslednjih mesecih, letih poseže tudi po 1. mestu ATP lestvice. To je dokazal s hladnimi živci proti Rafaelu Nadalu. “Ni me oviralo, če sem tekmo prej premagal Nadala. Seveda je to nekaj posebnega, ampak v zmagi lahko uživaš samo nekaj ur, nato pa se moraš pripraviti na nov obračun. Če izločiš takšnega igralca, imaš potem boljše možnosti za vrhunski rezultat na turnirju.”

Ničesar pa ne prepušča naključju. “Zverev si bo naslova želel tako močno kot jaz, tudi on si ga zasluži. Jaz bi bil z zmago zelo vesel, saj pred tem tednom nisem verjel, da lahko grem tako daleč. Moja samozavest po Barceloni in Monte-Carlu ni bila najboljša.”