Rotterdam: Wawrinka presrečen, da je dosegel finale!

Več kot 20 mesecev po tem, ko je dosegel zadnjo stopničko v Roland Garrosu leta 2017, se Stan Wawrinka vrača v nedeljski finale. Švicar je nazaj v izjemni formi in je v treh nizih s 6:2, 4:6 in 6:4 premagal Keija Nishikorija. Japonec je trenutno prav tako v izjemni formi. Letos je izgubil samo še proti Novaku Đokoviću.

Stan Wawrinka zasluženo v finalu (Foto: ATP)

33-letnik je odigral vrhunsko. Tisti backhand mu ponovno služi in ga udarja z največjo lahkoto. Zabil je 8 asov, 35 winnerjev in zasluženo slavil po 2 urah in 13 minutah. Wawrinka bo skušal dobiti še drugi naslov v Rotterdamu, zadnji, ki mu lahko to prepreči, pa je Gael Monfils.

Francoz prav tako navdušuje ta teden, ampak vprašanje, če bo imel odgovor na izjemno agresivno igro Wawrinke. Ta tudi vodi 3-2 v medsebojnih obračunih, ampak se je par v zadnjih osmih letih srečal samo enkrat. Ravno na Roland Garrosu leta 2017 je slavil Wawrinka.

Bojevnik Gael Monfils (Foto: Tennisworldusa.com)

Finalist izpred treh letih Gael Monfils bo imel še eno priložnost, da slavi v Rotterdamu. Z izredno dobrim tenisom, ki ga kaže že skozi celoten teden, je ugnal še Daniila Medvedeva s 4:6, 6:3 in 6:4 po 2 urah in 8 minutah. Igral bo v 29. finalu, a Francoz je bil vedno izjemno slab, ko je prišlo do finalnih tekem. Tistih pomembnih, kjer se je igralo za naslov. Upa, da bo tokrat drugače, saj je nazadnje slavil leta 2018 v Dohi. 

Maščevanje je bilo sladko, saj ga je Medvedev ugnal prejšnji teden v Sofiji v polfinalu. Tudi danes je deloval boljši, ampak se je Monfils po izgubljenem prvem nizu le sprostil. Igral je agresivno, prodorno in močno z osnovne črte, tako kot so mu mnogi strokovnjaki svetovali. Zna igrati napadalno, a se premalokrat odloči za to. Raje čaka na osnovni črti in se zanaša na dobro obrambo in fizično kondicijo. Najboljši je, kadar združi to dvoje.