Roland Garros: Zidanšek v kvalifikacijah do druge zmage, konec za Juvan in Hercog

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je po drugi doseženi zmagi v kvalifikacijah odprtega prvenstva Francije še zmago oddaljena od preboja v glavni del turnirja. V 2. kolu kvalifikacij se je letošnje največje tekmovanje na pesku končalo za Kajo Juvan in Polono Hercog.  

Slovenska teniska igralka Tamara Zidansek. - Roland Garros: Zidanšek v kvalifikacijah do druge zmage, konec za Juvan in Hercog
Tamara Zidanšek za napredovanje potrebuje še eno zmago. (Foto: Sportida)

Tamara Zidanšek (110. na WTA) se je proti Rusinji Anastasii Zakharovi (179. na WTA) rešila po tem, ko je že zaostajala s 3:6 in 0:2. Od tedaj naprej je nanizala 6 iger zapored in izsilila tretji niz. Tudi v tistem delu tekme je dokazala, da je boljša igralka od Zakharove, hitro povedla s 5:1, dvoboj pa zaključila v 8. igri niza z drugo zaključno žogico. Za mesto v glavnem delu turnirja se bo Konjičanka v petek pomerila proti Španki Alioni Bolsovi Zadoinov (131. na WTA), ki je v aprilu osvojila turnir serije WTT v Kopru. Igralki se do sedaj med seboj še nista pomerili.

V podobno izgubljenem položaju kot Zidanšek se je znašla tudi Taylor Townsend (108. na WTA), ki je proti Kaji Juvan (220. na WTA) že izgubljala s 6:1 in 2:3. Ljubljančanka je nato izgubila 6 iger zapored in se znašla v zaostanku z 0:2 v odločilnem tretjem nizu. Rezultat ji je še uspelo poravnati na 3:3, a Američanka je v 7. igri niza znova prišla do ‘breaka’, ki ga ni več izpustila iz rok.

Kot zadnja od Slovenk se je v sredo na igrišče v Parizu podala Polona Hercog. Mariborčanka, ki se je pred kratkim na igrišča vrnila po več kot enoletni odsotnosti, je bila brez možnoti proti Švedinji Mirjam Bjorklund (159. na WTA). Po uri in 9 minutah igre je bilo 6:0 in 6:1.

Roland Garros
(OP Francije, Pariz, pesek)

1. kolo kvalifikacij
Juvan K. (Slo/20)- Bandecchi S. (Švi) 6:4, 6:4 
Zidanšek T. (Slo/4) – Abduraimova N. (Uzb) 7:6(2), 4:6, 6:2
Hercog P. (Slo) – Tan H. (Fra) 5:7, 6:0, 7:6(4)
Jakupović D. (Slo) – Day K. (Zda/26) 1:6, 1:6

2. kolo kvalifikacij
Juvan K. (Slo/20) – Townsend T. (Zda) 6:1, 3:6, 4:6
Zidanšek T. (Slo/4) – Zakharova A. (Rus) 3:6, 6:2, 6:2
Hercog P. (Slo) – Bjorklund M. (Šve) 0:6, 1:6

3. kolo kvalifikacij: Zidanšek T. (Slo/4) – Bolsova Zadoinov A. (Špa/18) [26.5.]

Preberite tudi: 
Štiri Slovenke v boj za mesto na Rolandu Garrosu; prva na igrišče Jakupović
Dalila Jakupović v kvalifikacijah Rolanda Garrosa nemočna proti 138. igralki sveta
Roland Garros: Hercog ubranila dve zaključni žogici, v 2. kolo kvalifikacij tudi Juvan in Zidanšek