Dalila Jakupović v kvalifikacijah Rolanda Garrosa nemočna proti 138. igralki sveta

Dalila Jakupović uspešna v Lozani.

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je hitro končala z nastopi v kvalifikacijah za odprto prvenstvo Francije. 23-letna Američanka Kayla Day je bila od Primorke po uri igre boljša s 6:1 in 6:1. V torek prva preizkušnja čaka Tamaro Zidanšek, Kajo Juvan in Polono Hercog.  

Dalila Jakupović ne bo zaigrala v glavnem delu Rolanda Garrosa. (Foto: zajem zaslona/SportKlub)

Dalila Jakupović (201. na WTA) je v maju prikazala nekaj odličnih predstav na turnirju W100 v Weisbadnu in turnirju WTA 125 v Firencah, tokrat pa v Parizu ni imela svojega dne. Američanka Kayla Day ji v celotnem dvoboju, v katerem je izgubila le dve igri, ni ponudila niti ene žogice za ‘break’. Jakupović tako ostaja pri dveh nastopih v glavnem delu Rolanda Garrosa. V letih 2018 in 2019 se je njena pot končala v 1. kolu glavnega dela turnirja.

V torek bodo prvo zmago v letošnjih kvalifikacijah poizkušale vpisati preostale tri Slovenke. Kaja Juvan (220. na WTA) bo zaigrala proti 351. igralki sveta Susan Bandecchi iz Švice, Tamara Zidanšek (110. na WTA) proti Uzbekistanki Nigini Abduraimovi (176. na WTA), nerangirana Polona Hercog pa proti Francozinji Harmony Tan (231. na WTA). Od vseh treh nasprotnic Slovenk je do sedaj v glavnem delu katerega od turnirjev za Grand Slam igrala le Harmony Tan, ki v Parizu nikoli ni prišla dlje kot do 2. kola.

Roland Garros
(OP Francije, Pariz, pesek)

1. kolo kvalifikacij
Bandecchi S. (Švi) – Juvan K. (Slo/20) [23.5.]
Zidanšek T. (Slo/4) – Abduraimova N. (Uzb) [23.5.]
Hercog P. (Slo) – Tan H. (Fra) [23.5.]
Jakupović D. (Slo) – Day K. (Zda/26) 1:6, 1:6

Preberite tudi:
Štiri Slovenke v boj za mesto na Rolandu Garrosu; prva na igrišče Jakupović