Roland Garros podprl boj Novaka Đokovića: “Igral boš lahko, tudi če si necepljen”

Novak Đoković še vedno čaka na odločitev o tem, ali bo smel igrati na OP Avstralije. Medtem so se odzvali tako na ATP-ju kot na drugem Grand Slamu sezone, OP Francije, ki budno spremlja situacijo, saj se bo s podobnimi primeri ukvarjal že čez nekaj mesecev. Francoska ministrica za šport mu je zagotovila, da bo lahko igral.

BEN PIPE tennis 009 - Roland Garros podprl boj Novaka Đokovića: "Igral boš lahko, tudi če si necepljen"
Roland Garros (istockphoto)

Na tem primeru se učijo, bi lahko rekli, saj je OP Avstralije vedno prvi turnir, ki orje ledino drugim. Iz Pariza so zato hitro sporočili, da bodo na njihovem tekmovanju lahko igrali vsi, tudi tisti, ki niso cepljeni, če bodo imeli negativne teste na COVID-19.

To je potrdila francoska športna ministrica Roxana Mărăcineanu, ki je dejala, da Novak Đoković ne bo imel težav pri sodelovanju na tekmonvaju French Open. Francija nima tako strogih ukrepov glede cepljenja kot Avstralija. “V Franciji imamo manj stroge pogoje za vstop kot v Avstraliji. Tenisač, ki ni cepljen, bo lahko tekmoval na turnirju, ker je takšen protokol. Zdravstveni mehurček, ki ga ustvarimo na tovrstnih tekmovanjih, to dopušča.” 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja