Roger rešuje ekipo Evropa, odločil bo Zverev!

Team Europe (Foto: RG FB)

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je zaradi poškodbe odpovedal zadnji dan nastopov na Laverjevem pokalu v Ženevi, so potrdili organizatorji. Drugi igralec sveta, ki je v soboto odigral posamezni dvoboj in dvojice, ima vneto roko, tako da danes ne bo združil moči s Švicarjem Rogerjem Federerjem v dvojicah.

Team Europe (Foto: RG FB)

“Imam vneto roko, zato moram nekaj časa nameniti počitku. Na Laverjevem pokalu sem se imel super in žalosti me, da ne bom mogel odigrati še zadnjega dne,” je dejal Nadal.

V paru s Federerjem je tako namesto Nadala igral Grk Stefanos Tsitsipas, nasproti pa sta jima stala Američana John Isner in Jack Sock, ki sta po tesnem obračunu ekipo Svet popeljala v vodstvo.

Tridnevna ekshibicija v Ženevi, Laverjev pokal, je dvoboj ekip Evrope in sveta. Prvič je potekal leta 2017 v Pragi, lani pa v Chicagu. Obakrat doslej so zmago slavili evropski igralci.

Naslednja sta na igrišče stopila Taylor Fritz, ki je nadomestil poškodovanega Nicka Kyrgiosa, in pa Dominic Thiem, ki je vskočil namesto Rafe. Avstrijec ni zmogel sicer slabšega nasprotnika; Fritz je odigral izvrstno in zasluženo slavil v končni podaljšani igri!

Bil je na vrsti Roger Federer, da reši ekipo. Švicarju je to tudi uspelo, v dveh nizih je odpravil Johna Isnerja. Vse se bo prevesilo na eno ali drugo stran v poslednji tekmi, kjer bo v luči žarometov Alexander Zverev. Njegov nasprotnik? Miloš Raonić.

https://www.youtube.com/watch?v=5ZDNmVDl37w

https://www.youtube.com/watch?v=L0C6A6J0Jis