Tsonga v Metzu preprečil turnirsko zmago Bedeneta

Jo-Wilfried Tsonga je zmagovalec turnirja serije ATP 250 v Metzu. (Foto: Instagram)

Jo-Wilfried Tsonga je zmagovalec turnirja serije ATP 250 v Metzu. (Foto: Instagram)

Slovenskemu tenisaču Aljažu Bedenetu tudi v četrtem poizkusu ni uspelo dobiti finalne tekme katerega izmed turnirjev serije ATP 250. V Metzu je krstno turnirsko zmago Ljubljančana preprečil izkušeni Francoz Jo-Wilfried Tsonga. 

Jo-Wilfried Tsonga je zmagovalec turnirja serije ATP 250 v Metzu. (Foto: Instagram)
Jo-Wilfried Tsonga je zmagovalec turnirja serije ATP 250 v Metzu. (Foto: Instagram)

34-letni francoski tenisač Jo-Wilfried Tsonga se je po 2 urah in 50 minutah razveselil zmage s 6:7(4), 7:6(4) in 6:3 ter tako v svojem 30. finalnem obračunu prišel še do 18. turnirske zmage, medtem ko Aljaž Bedene ob 4 finalih še vedno ostaja brez zmage.

Bedene v finalu prvič osvojil niz

Gledalci v Metzu so bili priča dobremu finalnemu obračunu, ki sta ga oba tenisača pričela malce v krču. Po uvodnih težavah sta oba prišla do svoje začetne servisne igre, kasneje pa je bilo hitro jasno, da bo prvi niz odločila podaljšana igra. Tam je Bedene hitro povedel s 4:0, tudi tri zaporedne točke Tsongaja pa niso preprečile prvega osvojenega niza Bedeneta v finalnih obračunih.

Francoz se je rešil z asom

Bedene je z izjemno odločno igro nadaljeval tudi v drugem nizu, ko je brez večjih težav zadržal prav vse svoje servisne igre, v 8. igri drugega niza pa mu je uspelo prvič na obračunu ogroziti tudi servis nasprotnika. Tsonga se je namreč pri zaostanku s 3:4 in 30:40 soočil z ‘break’ žogico, odzval pa se je z asom.

Tudi drugi niz je odločila podaljšana igra. Tam je Tsonga pri vodstvu s 4:3 prišel do ključnega ‘mini-breaka’ in niz pripeljal do konca.

Jo-Wilfried kot v starih časih

Na krilih navijačev in odlično odigrane igre, je Tsonga nadaljeval tudi v tretjem nizu. Bedene ni zgrešil, Francoz pa je z surovo močjo tolkel po žogicah in ekspresno hitro povedel s 3:0. V nadaljevanju je Tsonga sicer težje našel pot do zadetega prvega servisa, a Bedenetu servisa Francoza vseeno ni več uspelo ogroziti.

Tsonga je tako še četrtič v karieri osvojil turnir v Metzu, s ponedeljkom pa se bo po dolgem času vrnil med najboljših 40 tenisačev na svetu. Tudi Bedene se bo po ATP lestvici vzpel za nekaj mest – našli ga bomo 64. mestu.

ATP 250 Metz (Francija, €524,340, trda podlaga), posamezno
1. krogBedene A. (Slo) – Roumane R. (Fra/WC) 6:4, 6:4
2. krogBedene A. (Slo) – Simon G. (Fra/7) 7:6(9), 6:2
Četrtfinale: Carreno Busta P. (Špa) – Bedene A. (Slo) 4:6, 5:7
PolfinaleBedene A. (Slo) – Paire B. (Fra/3) 4:6, 6:1, 6:2
Finale: Bedene A. (Slo) – Tsonga J-W. (Fra) 7:6(4), 6:7(4), 3:6