Roger: “Rafa mi je poslal sporočilo”

Drugi igralec sveta Rafael Nadal je moral izpustiti zmenek z dolgoletnim rivalom Rogerjem Federerjem. Srečala naj bi se v polfinalu Masters turnirja v Indian Wellsu, ampak je Španec tekmo še pred pričetkom zaradi bolečin v kolenu predal.

Rafa mu je poslal sporočilo (Foto: Tennisworldusa.com)

Bolečina ga je ovirala že v tekmi proti Karenu Khachanovu. Ker mu je bilo izredno žal, da ne bo mogel nastopiti, je Švicarju pred tekmo poslal sporočilo, v katerem se mu je opravičil. “Bil sem že pripravljen, da grem, po tem ko sem se zjutraj dobro ogrel, Rafa pa se je ogreval na drugih igriščih,” je povedal Federer. “Mislim sem, da bo prišlo do tekme, nato pa mi je Rafa poslal sporočilo, da ne bo mogel igrati. Šel sem nazaj v hišo in se sprostil.” 

“Veselil sem se tekme in žal mi je, da ni prišlo do tega. Najino rivalstvo je zdaj drugačno, ko je prišel na sceno, sem bil jaz prvi na svetu, on pa je bil star 17 let. Takrat je bilo to prisrčno, sedaj pa ni,” se je šalil Federer, ki je imel z Nadalom mnogo epskih obračunov. Upa, da to ni bila priložnost za njuno zadnje.