RG: Novak Đoković vendarle zmogel Roberta Bautista-Aguta

Novak Đoković si je z zmago v štirih nizih proti Robertu Bautisti-Agutu priboril zmenek s Fernandom “Tabasco” Verdascom. Srb je prikazal odlično predstavo, privoščil si je samo manjši padec, ki ga je stal drugega niza.

6:4, 6:7, 7:6 in 6:2, tako blizu sta si bila, da bi lahko nasmejan tekmo končal katerikoli izmed njiju. A še enkrat je prevladala odločnost Đokovića, ki je slavil po 3 urah in 48 minutah. “Bil je odličen boj, borila sva se skoraj štiri ure. Bautista-Agut ti ne bo dal zmage, moraš si jo zaslužiti,” je povedal Novak.

Še 43. v karieri bo zaigral v četrtem krogu Grand Slama. “V tretjem nizu je bil boljši in presenečen sem bil, da se je obrnilo v mojo smer,” je priznal “Nole”. “To je bil ključen trenutek, takrat se je tekma obrnila, končal pa sem na vrhuncu. Da sem premagal igralca, ki je tako suveren in nazaj spravi toliko žog, to mi daje samozavest.”

Skozi tekmo je Đoković nenehno uporabljal skrajšane žogice, da je Španca privabil k mreži, kjer več kot očitno ni eden spretnejših. Taktiko je spremenil samo v četrtem nizu, kjer je bil dovolj samozavesten, da se ga je lotil tudi na “domačem terenu” – z osnovne črte. Premikal ga je s strani na stran in si prislužil zmenek s Fernandom Verdascom, ki je prej v dnevu premagal Grigorja Dimitrova. To bo njuno 15. srečanje, zaenkrat vodi Novak s 10-4. Na pesku je par poravnan na 3-3.