Zverev ubranil zaključno žogo in odnesel celo kožo

Alexander Zverev je še drugo tekmo zapored moral reševati v petem nizu. Tokrat ga je čisto do meje in skorajda do izhoda poslal Bosanec Damir Dzumhur. Čeprav je Nemec eden izmed glavnih favoritov v Parizu, njegove predstave tega ne potrjujejo.

Zverev e konkretno vodil z nizom in brejkom prednosti, nato pa se je zapletlo. Dzumhur je kar naenkrat začel igrati bolje, dobil drugi niz, nato pa še tretjega. Mladi Nemec je bil do sedaj s tremi zmagami na turnirjih serije Masters izjemno uspešen, ni pa še zabeležil odmevnejšega rezultata na Grand Slamih, kar čutijo tudi njegovi nasprotniki. Še več, nikoli še ni premagal top 50 igralca znotraj glavnega dela žreba Grand Slama. Skorajda bi danes zapustil tekmovanje, a se je na koncu vendarle rešil s 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 in 7:5 v 3 urah in 54 minutah.

Do velikanske zmage je prišel tudi Fernando Verdasco

34-letni Španec je prišel v Pariz z zelo povprečnim razmerjem zmag in porazov, a vseeno verjel, da je lahko še kako nevaren. Na drugi strani Grigor Dimitrov v prejšnjem krogu ni bil ravno prepričljiv. Tekma, ki jo je dobil v petem nizu, ga je bržkone stala potrebne energije. Danes je bil bolj zbran Verdasco s 7:6, 6:2 in 6:4. To je bila že druga zmaga Fernanda proti Dimitrovu letos.