NOVINARSKA KONFERENCA: Halepova ekspresno

Simona Halep (Foto: WTA)

Brez težav je šla naprej tudi lanska zmagovalka Simona Halep.

Simona Halep (Foto: WTA)

Pri ženskah si je četrtfinale gladko priborila Američanka Madison Keys, 14. nosilka je premagala Čehinjo Katerino Siniakovo s 6:2, 6:4, osmopostavljena Avstralka Ashleigh Barty pa je Američanko Sofio Kenin ugnala v treh nizih s 6:3, 3:6, 6:0.

Še manj težav kot Đoković je imela lanska zmagovalka Pariza Simona Halep. Romunka je pripravila pravo učno uro Poljakinji Igi Swiatek, po šolski uri je bilo za komaj polnoletno dijakinjo vsega konec, izid pa 6:1, 6:0. “Perfektno,” je bila po svoji predstavi zadovoljna tretja nosilka.

Tudi njena naslednja tekmica pa bo zelo mlada; šele 17-letna Američanka Amanda Anisimova se je prvič prebila v četrtfinale katerega od velikih turnirjev, tudi ona pa je na tej poti naletela na zelo nizko oviro, saj španska kvalifikantka Aliona Bosova ni bila dorasla tekmica in je izgubila gladko s 3:6, 0:6. Anisimova je obenem tudi kot prva na svetu tako v moški kot ženski konkurenci iz generacije, rojene po letu 2000, ki ji je uspelo proti med najboljših osem na grand slamu.

Vir: Tenis Slovenija, STA