Rafael Nadal: “Raje ne bi igral proti Đokoviću”

Zadnjič ko sta se pomerila Novak Đoković in Rafael Nadal, je bilo v polfinalu Madrida lansko leto, kjer je v dveh nizih slavil Španec. Danes je pred Srbom še težja naloga, saj on nikakor ni taisti igralec, kot je bil, medtem ko Rafa igra izjemno. Številke na lažejo, a vsaka tekma je zgodba zase. To bo njuno 51. srečanje, trenutno s 26-24 vodi Novak Đoković.

Nadal se zaveda, kako nevaren je lahko Đoković (Foto: Zimbio.com)

“Če sem iskren, ne bi rad igral proti Đokoviću,” je povedal drugi igralec sveta. “Je eden najboljših v zgodovini, o tem ni dvoma. Nisem neumen in eden tistih, ki bodo rekli, da si želijo igrati proti njemu. Ko sem na igrišču, dam vse od sebe, da zmagam. To počnem že celotno kariero. Ampak vseeno pa imam raje lažje nasprotnike.”

Nadal je tudi analiziral zmago proti Fabiu Fogniniju. “Po prvem nizu sem videl, da ne morem nadaljevati tako. Zadnjih pet iger niza je kontroliral vsako točko. Ko se to zgodi, si v težavah, lahko zmagaš, ampak si v rokah nasprotnika.”

“Jaz ko igram na peščeni podlagi, verjamem, da tekma ne sme biti v rokah nasprotnika. Moram biti agresiven, to je pomembna zame. Tudi v prihodnosti moram igrati agresivno.”

Drugi igralec bi rad popravil številko in še enkrat postal najboljši na svetu. To mu lahko uspe, če zmaga turnir. “Zaenkrat je moja sezone odlična, ne smemo pozabiti, da sem bil pet mesecev odsoten od igre. Dve zmagi, četrtfinale in sedaj polfinale. Ne smem se pritoževati. Seveda si želim zmagati turnir in dal bom vse od sebe, ampak povratek je bil izjemen.”