Novak Đoković bo izzival Rafaela Nadala

Štirikratni prvak v Rimu Novak Đoković je očitno končno našel ritem. Še drugič v dveh tednih je premagal Keija Nishikorija z 2:6, 6:1 in 6:3 in si priboril prvi polfinale sezone za tekmo proti mogočnemu Rafaelu Nadalu. Španec je bil v treh nizih enako boljši od Fabia Fogninija.

Lanskoletni finalist je igral enako odlično kot proti Albertu Ramosu-Vinolasu, kar da je oboževalcem Srba novo upanje, da se je njihov zvezdnik vrnil. Če je to res, pa bomo videli danes proti Rafaelu Nadalu. Tekom let sta imela kar nekaj napetih obračunov, predvsem na pesku, kjer je najtežje premagati Rafaela Nadala.

Novak je začel počasi, medtem ko Japonec ni zadrževal svojih udarcev. Z agresivno igro je prevladal in si priboril zmago v prvem nizu. Nato pa je “Nole” vendarle ujel ritem in se navadil na tempo udarcev Nishikorija. Ni ju veliko ločilo, a je prevladala trma Đokovića, ki je na igrišču še vedno bolj zadržan, kot smo ga bili vajeni. Sem ter tja spusti kakšen krik zmagoslavja, mora pa pridobiti še na samozavesti. V preteklem letu je doživel kar nekaj hudih porazov, zato se igralci dobro zavedajo, da je premagljiv.

Rafael Nadal predober za Fabia Fogninija

Potrebno je priznati, da je Italijan eden redkih, ki lahko ogrozijo Nadala na pesku, kar je dokazal tudi že v preteklosti. To se je vedelo pred tekmo in Fognini je upravičil napovedi, ko je vzel prvi niz, a kaj ko je imel na drugi strani borbenega Nadala. Španec je hitro obrnil razmerje moči in prevzel vajeti. Sledila je zmaga v drugem nizu, nato pa še gladka zmaga v tretjem. Tako bomo gledali že 51. srečanje proti Novaku Đokoviću.