Rafael Nadal bo svojo srečo iskal na peščeni podlagi

Rafael Nadal je imel kar en mesec časa, da sanira poškodbo kolka, ki mu je pokvarila vrhunski rezultat v Avstraliji, toda, kot kaže, tudi to ni bilo dovolj. Španec je odpovedal nastop v Acapulcu, nato pa še v Indian Wellsu in v Miamiju.

Nadal bo moral začeti poslušati svoje telo (Foto: Zimbio.com)

Njegov zdravnik Angel Ruiz Cotorro je spregovoril o njegovem napredku. “Bil je že pripravljen na povratek, nato pa je imel nesrečen trenutek na enem izmed treningov. Težko je preboleti takšno situacijo. Bolečina je v mišici. To ni nekaj nenavadnega zanj, slaba stran tega pa je, da se je bolečina vrnila. Takšna, kot ga je pestila že v preteklosti. Toda Rafa ostaja optimističen in je pripravljen garati, da se vrne. Sedaj bo najprej nekaj tednov počival.”

Poškodbe so bile stalnica v Nadalovi karieri. “Še vedno smo na začetku sezone, še veliko turnirjev je do konca leta,” je povedal Nadal za ESPN. “Poškodbe so zapletene, saj vplivajo na tvojo samozavest, ritem in doslednost pri delu. Zaradi njih pričneš dvomiti vase. Rad tekmujem in to me motivira. Šport namerevam dožviljati s strastjo, intenziteto, tako vidim šport in življenje.”

Teniški novinar David Law je pred kratkim izjavil, da bo Rafa moral bolje organizirati svoj teniški koledar. 14-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam je sedaj starejši in potrebuje več časa za okrevanje. “Ne more igrati teden za tednom na takšen način. Ne more se zanašati na ritem in inteziteto. Moral bo malce počivati, si vzeti predah, skratka – moral bo posnemati Federerja. Sedaj ko je odpovedal Indian Wells in Miami, ima še najboljše možnosti, da osvoji Roland Garros, saj bo malce bolj spočit.”