Jakupovićevo ustavila obetavna 15-letna Ukrajinka

Slovenski tenisačici Dalili Jakupović se na žalost ni uspelo prebiti v polfinale 60.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja serije ITF na Kitajskem. V četrtfinalu je Slovenko zaustavila 15-letna Ukrajinka Marta Kostyuk, ki se je po uri in 12 minutah veselila zmage s 6:3 in 7:5. 

Dalila Jakupović ni uspela preskočiti ukrajinske ovire. (Foto: Pinterest)
Dalila Jakupović ni uspela preskočiti ukrajinske ovire. (Foto: Pinterest)

Marta Kostyuk je zagotovo eno izmed odkritij letošnje sezone. Vsega 15-let stara Ukrajinka se je na Odprtem prvenstvu Avstralije skozi kvalifikacije prebila vse do osmine finala, kjer je morala priznati premoč Elini Svitolini. Kasneje je Ukrajinka v Avstraliji dobila turnir serije Futures, v Pokalu federacij ugnala Darjo Gavrilovo,  na Kitajskem pa je tokrat v četrtfinalu ugnala še našo  Dalilo Jakupović.

Slovenka je sicer v tekmo vstopila odlično in imela v 6. igri prvega niza dve vezani priložnosti, da bi povedla s 4:2. A Ukrajinki je uspel “ribrejk”, po izenačenju na 3:3 pa je Kostyukova nanizala še tri zaporedne igre in dobila prvi niz s 6:3. V drugem sta si nasprotnici do rezultata 5:5 po dvakrat odvzeli servisno igro, ključnega pomena pa je bil izgubljen servis Jakupovićeve v 11. igri, po kateri je Ukrajinka uspešno servirala za zmago in si priborila polfinalno vstopnico.

Jakupovićeva turnir zapušča s 15 osvojenimi WTA točkami.