Putintseva ohladila Zidanškovo in jo še drugič letos premagala

Zidanškova je ekspresno dokončala delo proti Siniakovi. (Foto: Twitter)

Zidanškova je ekspresno dokončala delo proti Siniakovi. (Foto: Twitter)

Slovenski tenisačici Tamari Zidanšek se uvodni nastop na turnirju serije WTA Premier v Zhengzhouju ni posrečil. 21-letna Konjičanka je klonila proti Yulii Putintsevi, jutri, v torek, pa bo prvič na teren stopila tudi Polona Hercog. 

Zidanškova ni uspela mimo Putinsteve. (Foto: Twitter)
Zidanškova ni uspela mimo Putinsteve. (Foto: Twitter)

Tamara Zidanšek (66. na WTA lestvici) in Yulia Putintseva (39. na WTA lestvici) sta se med seboj pomerile že tretjič v letošnji sezoni. Prvi obračun je na pesku v Maroku pripadel Slovenki, naslednja dva pa je dobila Kazahstanka.

Velik preobrat v drugem nizu, nato pa…

Tokrat je Putintseva po 2 urah in 17 minutah slavila zmago s 6:1, 5:7 in 6:1, a zmaga še zdaleč ni bila tako gladka kot kaže rezultat. Sprva je resda kazalo, da bo Kazahstanka tekmo prepričljivo dobila, saj je že vodila s 6:1 in 5:2. Tamari je takrat uspel izjemen preobrat, Putintseva pa je že pri rezultatu 5:5 odkorakala do svoje klopi in čakala na zdravniško pomoč.

Nejevoljna Kazahstanka je drugi niz izgubila s 5:7, nato pa za več kot 10 minut zapustila igrišče. Zidanškova v nadaljevanju ni več našla igre, ki jo je krasila v zaključku drugega niza, Putintseva pa je odkorakala v 2. krog.

Zidanškova bo v Zhengzhouju nastopila še v konkurenci dvojic, med posameznicami pa bo Slovenijo zastopala še Polona Hercog. Ta se bo v 1. krogu pomerila proti domači kvalifikantki Meiling Wang, ki velja za 762. igralko sveta.

WTA Premier Zhengzhou (Kitajska, trda podlaga), posamezno, 1. krog
Zidanšek T. (Slo) – Putintseva Y. (Kaz) 1:6, 7:5, 1:6 
Hercog P. (Slo) – Wang M. (Kit/Q) [10.9.]

Dvojice, 1. krog
Wickmayer Y./Zidanšek T. – (4)Aoyama S./Yang Z. [11.9.]