Jakupovićeva na Kitajskem nadigrala nekdaj 5. igralko sveta!

Jakupovićeva na Kitajskem do druge zmage. (Foto: Instagram)

Jakupovićeva na Kitajskem do druge zmage. (Foto: Instagram)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović je na izjemen način prekinila niz 5 zaporednih porazov. V tekmi 1. kroga turnirja serije WTA International je Primorka prepričljivo s 6:1 in 6:1 ugnala Italijanko Saro Errani. 

Jakupovićeva je nadigrala Erranijevo. (Foto: Instagram)
Jakupovićeva je nadigrala Erranijevo. (Foto: Instagram)

Dalila Jakupović v zadnjem času nikakor ni našla pravih občutkov. Od 16. maja dalje je zaigrala na 14 tekmah, dobila pa le eno samo in sicer v 1. krogu turnirja serije WTA International v Jurmali.

Tokrat je šlo v Nanchangu, kjer se prav tako odvija turnir serije WTA International, vse precej bolj gladko. Jakupovićevi je nasproti stala Sara Errani, Italijanka, ki je nekdaj na WTA lestvici zasedala že visoko 5. mesto.

Erranijeva trenutno velja za 245. igralko sveta, v letošnji sezoni pa je že kazala nekaj prebliskov, ki so spomnili na njene boljše čase. Tokrat je bila proti razigrani Jakupovićevi nemočna. Po 54 minutah igre je bilo 6:1 in 6:1.

Jakupovićeva je tako prišla do izjemno pomembne zmage, tudi nasprotnica v 2. krogu pa je zagotovo premagljiva. Primorki bo namreč nasproti stala zmagovalka obračuna med Kateryno Kozlovo (76. igralka sveta) in Greto Arn (347. igralka sveta).

WTA International Nanchang (Kitajska, $250.000, trda podlaga), posamezno
1. krog: Jakupović D. (Slo) – Errani S. (Ita) 6:1, 6:1
2. krog: Kozlova Kat./Arn G. – Jakupović D. (Slo)

Dvojice
1. krog: (3)Jakupović D./Moore J. – (WC)Sun Xu L./Zheng W. [10.9.]