Prvi finale pokala United med ZDA in Italijo

United pokal - finale

Ameriška in italijanska teniška reprezentanca sta prvi finalistki novustanovljenega pokala United pod okriljem ATP in WTA. Na turnirju z nagradnim skladom 14 milijonov evrov so Američani premagali Poljsko, Italijani pa so bili boljši od Grčije.

United pokal – finale

Američani so upravičili vlogo favoritov in zanesljivo premagali Poljsko. To jim je uspelo s 5:0 v zmagah. Po petkovih uspehih Jessice Pegulea in Francesa Tiafoa, je danes odločilno tretjo točko priigral Taylor Fritz proti Hubertu Hurkaczu. Slavil je s 7:6, 7:6.

“Lepo je bilo predčasno skleniti obračun in se uvrstiti v polfinale. Nisem pa imel nobenega dvoma, da bo to uspelo nekomu drugemu, če sam ne bi zmagal,” je po koncu dvoboja, kot ga citira francoska tiskovna agencija AFP, dejal Fritz.

“V podaljšanih igrah sem serviral nekoliko bolje in dobro vračal njegove začetne udarce. Igral sem solidno, na igrišču mu nisem pustil ničesar. Zelo sem navdušen pred finalom, vse te dni smo se dobro kosali z vlogo favoritov,” je še dodal Fritz.

Madison Keys je nato v četrtem dvoboju, ki ni več odločal o skupnem zmagovalcu, s 6:4, 6:2 premagala Magdo Linette. Mešana dvojica Pegula/Fritz pa je nato slavila še proti navezi Rosolska/Kubot.

Američani so od začetka tekmovanja izgubili vsega dva obračuna, preostalih 18 pa dobili in se zasluženo uvrstili v finale.

Tam se bodo pomerili z Italijo, ki je po posamičnih dvobojih dosegla potrebne tri zmage za uvrstitev v finale. Pred nepomembnim obračunom mešanih dvojic je bil izid 3:1.

Po prvem dnevu sta po točko vpisala Martina Trevisan s presenetljivo zmago proti Marii Sakkari ter pričakovano Lorenzo Musetti proti Stefanosu Sakelaridisu.

Upanje je Grkom z zmago proti Marcu Berrettiniju podaljšal Stefanos Tsitsipas, razliko v kakovosti pa je v četrtem posamičnem obračunu potrdila Lucia Bronzetti proti Valentini Gramatikopulu.

Finale tekmovanja, ki se je začelo 29. decembra, bo v nedeljo z začetkom ob 3. uri zjutraj po slovenskem času.

* Izidi, polfinale:
– ZDA – Poljska 5:0
Jessica Pegula – Iga Swiatek 6:2, 6:2;
Frances Tiafoe – Kacper Zuk 6:3, 6:3;
Madison Keys – Magda Linette 6:4, 6:2;
Taylor Fritz – Hubert Hurkacz 7:6 (5), 7:6 (5);
Pegula/Fritz – Rosolska/Kubot 6:7 (5), 6:4, 10:6.

– Italija – Grčija 3:1*
Martina Trevisan – Maria Sakkari 6:3, 6:7 (4), 7:5;
Lorenzo Musetti – Stefanos Sakelaridis 6:1, 6:1;
Matteo Berrettini – Stefanos Tsitsipas 6:4, 6:7 (2), 4:6;
Lucia Bronzetti – Valentini Gramatikopulu 6:2, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA