‘IGRAJMO TENIS’ je združil najmlajše teniške igralce

Igrajmo Tenis (Foto: Tenis Slovenija)

Gostoljubje je tudi letos ponudil Športni center Millenium v BTC-ju, Ljubljana, kjer je na največjem otroškem živ žavu nastopilo dobrih 250 tekmovalk in tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije.

Igrajmo Tenis (Foto: Tenis Slovenija)

Tekmovalni del je prinesel nekaj več slave in zadovoljstva najboljšim, tako zmagovalcem ali vsaj polfinalistom v kategorijah do 10 in do 11 let. Z razliko od preteklih let, pa se je strokovni svet Tenis Slovenije odločil, da v najmlajših dveh kategorijah MINI in MIDI, tokrat tekmovalni sistem ne bo pisan na kožo, dobesedno najboljšim, pač pa vse udeležencem enako. Tako pri deklicah kot tudi pri dečkih je bilo v obeh kategorijah okrog 30 tekmovalcev in prav vsi so ob koncu turnirskega dela prejeli medalje in pozorna darila. Strokovna zamisel je padla na plodna tla, saj je bilo na skupni podelitvi več fotografov, kot jih imajo največji teniški turnirji. Prav mladi teniški igralci so se znašli v soju žarometov in na podelitvenem piedestalu.

Posebno moč imajo pri otrocih športne igre, kjer teniško znanje ni odločilnega pomena, pač pa splošna razgibanost in spretnost ter kolektivni duh. Teniške Olimpijade se je letos udeležilo 14 ekip oziroma več kot 100 otrok. V štirih disciplinah (čiščenje igrišča, pretakanje, odbijanje in slalom) so se otroci pomerili med seboj in s časom obračunavali, vsak po svojih zmožnostih. Smeha ni manjkalo, še bolj pa je dvig utripa dajal moštveni navijaški ton, ki je spremljal nastope prav vsake ekipe. Najbolj uspešni sta bili tokrat ekipi TK 96 Slovenja Gradec in TK Triglav Kranj, a si iskrene čestitke zaslužijo prav vse ekipe.

Ob prisotnosti slovenskega vrhunskega igralca in prvega, ki se je uvrstil med najboljših sto igralcev nas vetu, Blaža Kavčiča, je otroška radost dosegla višek, hkrati pa je Kavčič tudi na dogodku podrl projekt podjetja Petrol in OKS, pri pomoči mladim športnikom. Lisjak oziroma Foksi je neumorno rajal med mladimi teniškimi igralci, prodaja kozarčkov Foksi pa je svoj cilj dosegla tudi pri starših in otrokih.

Zadovoljstvo otrok so dodatno dvignile še številne aktivnosti ob igrišču, kot denimo napihljiv grad Jolly, teniške igre Zavarovalnice Sava, športno življenje in pravilno raztezanje, ki ga je vodila ambasadorka Zale, Urška Ahac, vedno nagajiva maskota Medo Lino ob novih produktih znamke Linolada, nagradna igra podjetja Telemach, posebna ponudba zdravstvene asistence podjetja Diners Cluba Slovenije ter številni razstavljalci teniške opreme.

Utrip z dogodka IGRAJMO TENIS! si lahko pogledate v videu in na fotografijah (Sportida).