Poraženega Đokovića toplo sprejeli v Adelaide

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je tekmovalno sezono začel s porazom med dvojicami. Občinstvo v avstralskem mestu Adelaide ga je po vrnitvi v Avstralijo po lanski deportaciji toplo sprejelo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

323215684 869820787400480 6391254907583889078 n - Poraženega Đokovića toplo sprejeli v Adelaide
Novak Đoković (Foto: ATP Adelaide FB/Tennis Australia/ James Elsby)

Prvi nastop v Adelaide se sicer za 35-letnega Beograjčana ni končal po željah, saj sta skupaj s Kanadčanom Vasekom Pospisilom izgubila proti bosansko-ekvadorski navezi Tomislav Brkić/Gonzalo Escobar s 6:4, 3:6, 5:10.

Kljub vsemu je na igrišču devetkratni zmagovalec Odprtega prvenstva Avstralije užival izjemno podporo občinstva, piše AFP. Po obračunu je še dolgo delil avtograme in se fotografiral z navijači, ki so napolnili tribune osrednjega igrišča v Adelaide.

Zadnji dvoboj na avstralskih tleh je 21-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice odigral v finalu OP Avstralije pred skoraj dvema letoma, ko je v Melbournu še devetič dvignil pokal najboljšega.

Na začetku lanskega leta je Đoković v Avstralijo prišel z željo po desetem naslovu, a so ga zaradi neizpolnjevanja pogojev v zvezi s pandemijo novega koronavirusa za vstop v državo iz dežele “tam spodaj” kasneje izgnali. Pred mesecem dni je nova avstralska vlada ukinila njegovo triletno prepoved vstopa v Avstralijo ter mu dovolila igranje na tamkajšnjih tleh.

Prvi posamični obračun v letu 2023 ga čaka v noči na torek, ko mu bo v prvem krogu nasproti stal Francoz Constant Lestienne.

Đoković je sicer favorit za naslov na OP Avstralije, ki se bo v Melbournu začel 16. januarja.

Vir: Tenis Slovenija, STA