Pokal United: Španija brez četrtfinala

Dan Evans (Foto: https://www.youtube.com/watch?v=w-jxduZt9hk&ab_channel=TennisT)

Dan Evans je Veliki Britaniji proti Španiji priigral odločilno zmago v boju za četrtfinale na novoustanovljenem pokalu United, na katerem se v Avstraliji merijo mešane teniške ekipe.

Dan Evans (Foto: https://www.youtube.com/watch?v=w-jxduZt9hk&ab_channel=TennisT)

Evans je s 6:3, 1:6, 6:3 ugnal Alberta Ramos-Vinolasa na četrti tekmi v skupini D. V tej je že v soboto prvi zvezdnik Španije Rafael Nadal izgubil proti Cameronu Norrieju. Britanci so takrat vodili z 2:0, nato je Paula Badosa Španijo vrnila v igro, toda Evans je dobil četrti dvoboj in svoji ekipi priigral četrtfinale.

Britanci se bodo v boju za polfinale pomerili z ZDA, Nemčijo ali Češko. V skupini D je brez možnosti za preboj v izločilne boje tudi gostiteljica.

Sicer pa je v skupini A Bolgarija s 3:2 premagala Belgijo, v skupini B je Poljska s 4:1 odpravila odpisani Kazahstan, v skupini C je Češka s 3:2 slavila proti Nemčiji, v skupini E je Brazilija s 4:1 odpravila Norveško, Hrvaška pa v skupini F s 5:0 Argentino, ki je že izpadla.

V izločilne boje napredujejo le zmagovalci skupin in se bodo med seboj v treh dvobojih udarili za tri mesta v polfinalu. Zadnja vstopnica bo pripadla poraženi reprezentanci z najboljšim točkovnim izkupičkom iz teh dvobojev.

Pokal United bo trajal vse do 8. januarja, ko bo finale v Sydneyju. Turnir ima nagradni sklad nekaj manj kot 14 milijonov evrov.

Vir: Tenis Slovenija, STA