Polona Hercog polfinalistka turnirja v Carigradu!

Polona Hercog polfinalistka v Turčiji! (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog polfinalistka v Turčiji! (Foto: zimbio.com)

Najvišjeuvrščena slovenska tenisačica Polona Hercog je v tretjem medsebojnem obračunu prvič premagala Svetlano Kuznetsovo in se tako na turnirju serije WTA v Carigradu prebila v polfinale! Mariborčanka se je po 2 urah in 22 minutah veselila zmage s 6:1, 1:6 in 7:5. 

Polona Hercog polfinalistka v Turčiji! (Foto: zimbio.com)
Polona Hercog polfinalistka v Turčiji! (Foto: zimbio.com)

Medtem, ko se je Dalila Jakupović od turnirja v Carigradu hitro poslovila tako v konkurenci posameznic kot tudi med dvojicami, pa gre toliko bolje Poloni Hercog. 27-letna Mariborčanka je na turnirju serije WTA prišla v polfinale in tako zabeležila največji uspeh v letošnji sezoni.

Kuznetsova že servirala za zmago

Prvi slovenski lopar med dekleti je četrtfinalni obračun proti Svetlani Kuznetsovi pričel izjemno. V prvih dveh medsebojnih obračunih Polona proti Rusinji ni prišla niti do niza, tokrat pa je prvega po 47 minutah zaključila s 6:1. 32-letna Moskovčanka, ki je v karieri osvojila dva turnirja za Grand Slam, je v drugem nizu pripravila odgovor Mariborčanki in po vsega 36 minutah tudi sama niz dobila s 6:1. Obračun se je tako prevesil v tretji niz, kjer sta do rezultata 3:3 nasprotnici držali svoj začetni udarec, v nadaljevanju niza pa so “brejki” padali kot za stavo. Rusinja je dvakrat vodila z “brejkom” prednosti in pri vodstvu s 5:4 tudi servirala za zmago. Polona je v ključnih trenutkih ostala zbrana, brez izgubljene točke odvzela servis Rusinji, v 12. igri tretjega niza pa izkoristila prvo zaključno žogico.

Hercogova je z zmago prišla še do dodatnih 50 WTA točk in bo s ponedeljkom znova med najboljšimi 70 tenisačicami na svetu, v soboto pa bo proti Grkinji Marii Sakkari lovila svoj prvi finale po letu 2012, ko je v Bastadu ugnala Francozinjo Mathilde Johansson. Za Slovenko in 22-letno Grkinjo bo to prvi medsebojni obračun v karieri.

WTA Carigrad (Istanbul Cup 2018, $250.000, Turčija), pesek, posamezno
1. krog: Jakupović D. (SLO/Q) – Begu I. (Rom/7) 5:7, 0:6
1. krog: Sabalenka A. (Blr/8) – Hercog P. (SLO) 2:6, 5:7
2. krogHercog P. (SLO) – Bondarenko K. (Ukr) 6:2, 1:1*
Četrtfinale: Hercog P. (SLO) – Kuznetsova (Rus/2) 6:1, 1:6, 7:5
Polfinale: Sakkari M. (Grč) – Hercog P. (SLO) / sobota, 28.04.2018 /