Bedene še dva koraka od naslova v Budimpešti!

Aljaž Bedene še drugič zapored ugnal Italijana. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene še drugič zapored ugnal Italijana. (Foto: zimbio.com)

Po uspehu Polone Hercog je odličen dan za slovenski tenis dopolnil še Aljaž Bedene. 28-letni Ljubljančan je na turnirju serije ATP 250 v Budimpešti s 6:3, 2:6 in 6:2 ugnal Lorenza Sonega in si tako priboril mesto v polfinalu. V turnirju so poleg Bedeneta ostali še Marco Cecchinato, Andreas Seppi, John Millman in Yannick Maden. 

AljazBedeneRioOpen2018Day4FrfbZlfCcAql - Bedene še dva koraka od naslova v Budimpešti!
Aljaž Bedene še drugič zapored ugnal Italijana. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene je z zmago proti Lorenzu Sonegu le še korak oddaljen od tega, da ubrani vse ATP točke iz lanskega turnirja v Budimpešti, ko je Ljubljančan igral v finalu, še dva koraka pa od morebitne prve turnirske zmage na turnirjih serije ATP v karieri.

22-letni Italijan, ki je v 2. krogu v dveh nizih odpravil Richarda Gasqueta, se je tudi proti Bedenetu dokazal za neugodnega nasprotnika. Prvi niz je s 6:3 dobil Slovenec, igralca pa sta za 9 odigranih iger potrebovala kar 57 minut. V drugem nizu je imel Bedene pri rezultatu 2:2 na voljo 4 žogice za odvzem servisa nasprotniku, a jih ni izkoristil. Sonego se je tako razigral, dosegel 4 zaporedne igre in rezultat v nizih poravnal na 1:1. V tretjem nizu je Slovenec pritisnil na plin, takoj prišel do brejka prednosti in tekmo uspešno pripeljal do konca.

Z uvrstitvijo v polfinale si je Aljaž Bedene zagotovil že vsaj 90 ATP točk, z lanskoletnega turnirja pa jih brani 150. V polfinalu se bo pomeril proti zmagovalcu obračuna med Johnom Millmanom in Yannickom Madenom.

ATP Budimpešta (Madžarska, $501.345), pesek, posamezno
1. krog: Copil M. (Rom) – Bedene A. (SLO/5) 7:6(3), 5:7, 3:6
2. krog: Berrettini M. (Ita/Q) – Bedene A. (SLO/5) 6:7(2), 6:4, 4:6
Četrtfinale: Sonego L. (Ita/Q) – Bedene A. (SLO/5) 3:6, 6:2, 2:6
Polfinale: Millman J./Maden Y. – Bedene A. (SLO/5) / sobota, 28.04.2018 /