Po 4 urah in 52 minutah v polfinale veličastni Rafael Nadal!

V tekmi sezone, po izjemni predstavi in izenačenem boju dve teniških mojstrov, ki sta nabito poln stadion navduševala vse do zadnje odigrane točke, je po 4 urah in 52 minutah z rezultatom  7-5 6-7 4-6 6-4 6-4 do zmage prišel Rafael Nadal! Vrhunski obračun in prava teniška poslastica je prikazala najboljše obeh igralcev, a na koncu je imel več moči Španec, ki se vrača v polfinale Wimbledona prvič po letu 2011. Tam se bo pomeril proti Novaku Đokoviću!

Dva bojevnika (Foto: Zimbio.com)

Juan Martin del Potro je po vodstvu z 2:1 v nizih deloval na dobri poti do slavja, a je imel Rafa drugačne načrte. V petem nizu je “matador” ubranil pet brejk priložnosti nasprotnika. Na koncu se je izkazalo, da je bilo vse skupaj pač preveč zapravljenih priložnosti Argentinca, ki je ponovno poskrbel za še eno izvrstno teniško izkušnjo, kot je bila tista polfinalNa proti Novaku Đokoviću leta 2013. “Delpo” s svojim atomskim tenisom vedno privabi množice, še bolj privlačna pa je njegova iskrena narava. Po koncu tekme je njegov boj priznal tudi veliki Nadal, ki se je odpravil preko mreže in objel prijatelja. Za pravo teniško klasiko sta vedno potrebna dva.

Vidno izmučeni Del Potro je v petem nizu poskrbel za pravo parado forehand bomb, ampak vse skupaj ni bilo dovolj. Ko je prišla na vrsto brejk priložnost, ni zmogel zadati končnega udarca, tisti blesteči forehand pa se je na trenutke malce skril. Rafa mu je z začetnim udarcem nenehno napadal backhand. Returni so bili po pravilu prekratki in španski velemojster je to znal kaznovati. Z ne preveč agresivno, a zato toliko bolj zanesljivo igro je branil osnovno črto, obrambo visokorasleža pa prebijal s skrajšnimi žogicami. Za ključni trenutek petega niza moramo izpostaviti dolgotrajno osmo igro, v kateri je Rafa ubranil tri brejk priložnosti in ostal v prednosti pred nasprotnikom. Igralca sta navduševala s potezami, Rafa s svojo obrambno konstantnostjo, Del Potro s tveganimi udarci s forehand strani.

S skrajšanimi žogicami ni dobil le točk, ampak je še dodatno izmučil nasprotnika, ki se je na koncu kar zgrudil po tleh. Andy Murray je s komentatorskega mesta izjavil, da v živo še ni videl boljšega niza. Hvalisanju so se pridružili tudi drugi tenisači, ki so svoj navdušenje hitro delili preko družbenih omrežij. Kar pa je najlepše, je to, da nas v naslednjih dneh čakata dva izvrstna polfinala!