Federer: “Nisem ga mogel presenetiti, kar je slabo”

Roger Federer je priznal, da ni pričakoval poraza v četrtfinalu proti Kevinu Andersonu po tem, ko je vodil z dvema nizoma prednosti. Švicar je tekmo začel odlično, nato pa se je po tretjem nizu in zapravljeni zaključni žogici srečanje obrnilo. 

“Danes je bil tak povprečen teniški dan, kjer samo skušaš zmagati tekmo, ampak mi ni uspelo. Zato sem razočaran. Šlo je v valovih, nekaj časa sem dobro vračal njegove servise, nato pa nisem vedel, kam hudiča naj se postavim. Imel sem občutek, da nekaj ni v redu. Ne maram razlagati porazov, tukaj v Wimbledonu bolijo še bolj,” je povedal Roger Federer. Švicar se bo morda pobral že po pol ure, mogoče bo bolečina poraza z njim ostala dlje.

“Ni tako važno, da sem igral na drugem igrišču kot ponavadi, dejstvo je, da sem imel priložnosti, pa sem jih zapravil. V tem je problem. Prvi niz je bil odličen, prebiral sem njegov servis, silil sem ga k igranju in z osnovne črte sem bil močnejši, nato pa ga tekom tekme nisem več mogel presenetiti. To je slabo. Ni več grešil, jaz pa nisem imel potez, da bi ga pripravil k napaki. To je bilo ključno na koncu.”

36-letnik je v tekmo odšel kot zmagovalec 81 zaporednih iger v Wimbledonu. Deloval je, kot da ima tekmo pod nadzorom, nato pa se mu je v tretjem nizu izmuznila zaključna žogica. Anderson ga je kaznovaL, dobil še četrti niz, nato pa v petem poskrbel za enega večjih presenečenj turnirja. “Ko sem potreboval, danes nisem mogel dvigniti ravni svojega tenisa. Na treningu sem se počutil odlično, ampak nekako mi ni uspel. Razen prvega niza to ni bil moj najboljši dan. To nima veze z nasprotnikom, to so pač moji občutki. Vem, kakšno energijo potrebuješ za peti niz, in dejansko sem se počutil zelo dobro. Nisem bil utrujen. Sedaj po tekmi sem zelo izmučen in slabe volje, ampak tako to gre. Čestitke njemu.”