Palermo je tudi slovenski: Zidanškova z Rusovo osvojila WTA turnir!

Zidanškova bo napredovanje v 2. kolo lovila v sredo. (Foto: Facebook/Palermo Ladies Open)

Zidanškovi v Linzu ostaja (Foto: Facebook/Palermo Ladies Open)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je z nastopi na turnirju serije WTA International v Palermu zaključila na najboljši možen način. Skupaj z Nizozemko Arantxo Rus je ugnala še četrto navezo in tako v konkurenci parov prišla do 2. turnirske zmage na WTA turnirjih. V finalu je nizozemsko-slovenska naveza ugnala domačo dvojico Cocciaretto E./Trevisan M. 

Tamara Zidanšek je v Palermu prišla do 2. WTA naslova v dvojicah. (Foto: Facebook/Palermo Ladies Open)
Tamara Zidanšek je v Palermu prišla do 2. WTA naslova v dvojicah. (Foto: Facebook/Palermo Ladies Open)

Tamara Zidanšek se je v Palermu edina od treh nastopajočih Slovenk odločila tudi za nastop v konkurenci dvojic in potegnila več kot odlično odločitev. 21-letna Konjičanka se je na peščeni podlagi odlično znašla z Nizozemko Aranxto Rus in premagala vse tekmice.

Nizozemsko-slovenski navezi sta kot zadnji nasproti stali Italijanki, Elisabetta Cocciaretto in Martina Trevisan. Prvi niz sta Arantxa in Tamara dobili s 7:5, v drugem pa imeli prvi dve zaključni žogici na voljo že pri vodstvu s 5:4. Domačinki sta se takrat še rešili, a le za kratek čas. V 12. igri drugega niza sta si Nizozemka in Slovenka priigrali novo zaključno žogico in jo tudi izkoristili.

Za Zidanškovo je to drugi osvojeni WTA turnir v konkurenci dvojic. Prvega je osvojila s Srbkinjo Olgo Danilović, s katero sta bili leta 2018 najboljši v Taškentu. Z zmago v Palermu je Zidanškova na WTA lestvici v konkurenci dvojic prehitela tako Dalilo Jakupović kot tudi Katarino Srebotnik in tako postala 2. najvišje uvrščena Slovenka.

WTA International Palermo (Italija, $202.250, pesek, zunaj), dvojice

1. kolo: Rus A./Zidanšek T. – (2)Olaru R./Yastremska D. 7:5, 4:6, 10:8

Četrtfinale: Gatto-Monticone G./Paolini J. – Rus A./Zidanšek T. 5:7, 1:6

Polfinale: Minnen G./Van Uytvanck A. – Rus A./Zidanšek T. 6:1, 6:7(4), 11:13

Finale: Cocciaretto E./Trevisan M. – Rus A./Zidanšek T. 5:7, 5:7