Juvanova v Pragi obstala v kvalifikacijah

Kaja Juvan v Pragi še zmago oddaljena od preboja v glavni del turnirja. (Foto: Facebook)

Kaja Juvan v Pragi še zmago oddaljena od preboja v glavni del turnirja. (Foto: Facebook)

Slovenski tenisačici Kaji Juvan se na turnirju serije WTA International v Pragi ni uspelo prebiti v glavni del tekmovanja. V 2. kolu kvalifikacij se je 19-letna Ljubljančanka še drugič v tednu dni pomerila proti Poljakinji Magdaleni Frech, za razliko od tekme v Palermu, pa bila tokrat neuspešna.

Kaja Juvan se ni uspela prebiti v glavni del turnirja v Pragi. (Foto: Facebook)
Kaja Juvan se ni uspela prebiti v glavni del turnirja v Pragi. (Foto: Facebook)

Za Kajo Juvan je bil obračun proti Magdaleni Frech že sedmi v zadnjih 9 dneh. 169. igralka sveta je to znala izkoristiti in dvoboj dobila kljub temu, da je prvi niz pripadel Slovenki. Slednja je v drugem nizu popustila, pred pričetkom tretjega pa znova posegla po zdravniški pomoči. Spomnimo, že v Palermu je Juvanova v svojem 5. obračunu proti Camili Giorgi začutila bolečine v hrbtu, a se kljub temu podala v Prago.

Po zaostanku z 1:3 je Juvanova še našla nekaj moči, povedla s 4:3, zadnje tri igre pa so pripadle Frechovi. Poljakinja se je tako po 2 urah in 10 minutah igre veselila zmage s 3:6, 6:3 in 6:4.

V Pragi ima tako Slovenija še dve orožji. Polona Hercog se bo že v 1. kolu glavnega dela turnirja pomerila proti 1. nosilki turnirja Simoni Halep (2. igralka sveta), medtem ko bo Tamara Zidanšek izzvala domačinko Katerino Siniakovo (54. igralka sveta).

WTA International Praga (Češka, $202.250, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Komardina A. (Rus) – Juvan K. (Slo/7) 5:7, 2:6
2. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) – Juvan K. (Slo/7) 3:6, 6:3, 6:4

1. kolo
Halep S. (Rom/1) – Hercog P. (Slo)
Zidanšek T. (Slo) – Siniakova K. (Češ)