Ovcharenko nezaustavljiv na slovenskih tleh: Ukrajinec osvojil še Radomlje

Oleksandr Ovcharenko po Litiji osvojil še Radomlje. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

V Radomljah se je končal še tretji v vrsti moških WTT turnirjev na slovenskih tleh. Tako kot na drugem v Litiji, se je tudi tokrat turnirske zmage razveselil Oleksandr Ovcharenko. 20-letni Ukrajinec je na poti do naslova znova moral premagati vsaj enega Slovenca. 

Oleksandr Ovcharenko po Litiji osvojil še Radomlje. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

FOTOGALERIJA (Sportida)

V Velenju in Litiji sta potekala turnirja serije WTT z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev, tokrat pa je bil na igriščih TK Radomlje nagradni sklad kar 25.000 ameriških dolarjev. Največjega zaslužka se je znova veselil 20-letni Oleksandr Ovcharenko, ki je bil najboljši že v Litiji. V Velenju, kjer Ukrajinec ni nastopal, se je turnirske zmage razveselil Litovec Vilius Gaubas, ki je v polfinalu strl odpor aktualnega državnega prvaka Filipa Jeffa Planinška.

V Litiji je Ovcharenko na poti do naslova med drugim premagal Jana Dimitrijeviča, Sebastiana Dominka in Bora Artnaka, Dominko pa je bil tisti, ki mu je načrte poizkušal preprečiti tudi v Radomljah. 19-letni Slovenec je z uvrstitvijo v polfinale M25 turnirja prišel do najboljšega rezultata na dosedanji profesionalni poti, Ukrajinca pa ni uspel presenetiti. Ovcharenko je v finalu delo dokončal z zmago s 6:4 in 6:3 nad Argentincem Matiasom Zukasom. 

Naslednji v vrsti WTT turnirjev na slovenskih tleh se bo odvijal v Celju, in sicer od 22. avgusta dalje.

Preberite tudi:
Ukrajinec Ovcharenko v Radomljah še drugič zapored ustavil Dominka

WTT M25 Radomlje
(Slovenija, pesek, zunaj)

Polfinale
Zukas M. (Arg/5) – Bobrov B. (Rus/7) 6:3, 3:6, 6:1
Ovcharenko O. (Ukr/8) – Dominko S. (Slo/WC) 6:4, 6:2

Finale: Ovcharenko O. (Ukr/8) – Zukas M. (Arg/5) 6:4, 6:3