Osaka želi novo znanje mame prenesti na igrišče

V ospredju medijskih luči pred začetkom drugega turnirja za grand slam v sezoni je nekdanja številka 1 svetovnega ženskega tenisa Naomi Osaka. Japonka, ki je trenutno zgolj 134. igralka sveta, pred Roland Garrosom pravi, da se je “naučila veliko lekcij” iz tega, da je mama. Upa, da ji bodo prav te veščine lahko pomagale na OP Francije.


Šestindvajsetletna japonska igralka se je ponovno srečala s svojo 10-mesečno hčerko Shai v Parizu, potem ko sta preživeli pet tednov narazen med evropsko turnejo na peščenih igriščih, navaja na spletnih straneh britanska radiotelevizija BBC.

Osaka se je strinjala, ko so jo vprašali, ali so za dobro igralko na pesku potrebne podobne veščine, kot so potrpežljivost, vzdržljivost in prilagodljivost, ki jih mora sicer imeti tudi v zasebnem življenju kot mati.

“To je smešno vprašanje, a mislim, da morajo imeti mame prav vse te veščine,” je dejala štirikratna zmagovalka teniških turnirjev za grand slam.

“So ljudje, ki so že po naravi takšni. Sama sem se z materinstvom naučila veliko lekcij in upam, da se jih bom spomnila uporabiti na teniškem igrišču.”

Ob ponovnem srečanju s hčerko je dodala: “Biti stran od nje je bilo res težko, a klicala sem jo vsak dan. Videla sem, kako dobro ji gre, in videla sem, kako srečna je. Včeraj je prvič shodila, zato sem bila zelo vesela tudi tega. Res je ‘kul’, da je tukaj.”

Osaka je vse štiri naslove na turnirjih za grand slam dosegla na trdih podlagah, na OP ZDA v letih 2018 in 2020 ter na OP Avstralije v letih 2019 in 2021.

Osaka še nikoli ni zaigrala v osmini finala Roland Garrosa. Januarja se je vrnila s porodniškega dopusta. Prejšnji teden se je na turnirju WTA v Rimu uvrstila v osmino finala, ko jo je zaustavila Kitajka Qinwen Zheng.

Vir: Tenis Slovenija, STA