Nadal: “Verjetno bo to zadnje OP Francije”

Španski teniški igralec Rafael Nadal je pred drugim grand slamom sezone, odprtim prvenstvom Francije v Parizu, danes dejal, da bo to verjetno njegov zadnji nastop na Roland Garrosu, vendar je opozoril, da to ni “stoodstotno gotovo”.


“Obstaja velika verjetnost, da bo to moje zadnje odprto prvenstvo Francije, vendar ne morem reči, da sem stoodstotno prepričan,” je dejal Nadal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Španec, ki je na OP Francije zmagal 14-krat in bo 3. junija praznoval 38. rojstni dan, se bo v ponedeljek že v prvem krogu meril z zahtevnim tekmecem, četrtim igralcem sveta Alexandrom Zverevom iz Nemčije.

Španska legenda je od leta 2005, ko je na debiju na turnirju pri 19 letih osvojil naslov, v Parizu dosegel 112 zmag na 115 tekmah.

Nadal ima sicer 22 naslovov za grand slam, več jih ima le srbski as Novak Đoković (24), a so njegovo kariero zaznamovale poškodbe. Od januarja lani je odigral le štiri turnirje, potem ko si je poškodoval kolk, nato pa še strgal mišico.

Posledično je na svetovni jakostni lestvici zdrsnil na 276. mesto in na OP Francije prihaja kot nenosilec.

“Dolgo sem okreval. Zdaj sem boljši, kot sem bil pred mesecem dni. Zato na nek način ne želim stoodstotno zapreti vrat. Rad igram tenis, potujem z družino in vsi smo srečni. Dajte mi nekaj časa, morda bom čez mesec rekel, da bom končal,” je še dejal Nadal. Ta je dodal, da se na treningih počuti konkurenčnega in da lahko premaga vsakogar.

Vir: Tenis Slovenija, STA