OP ZDA: Številka ena ženskega tenisa napredovala v 2. krog

Številka ena ženskega tenisa, Avstralka Asleigh Barty, je na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku napredovala v 2. krogu, potem ko je v uvodnem dvoboju ugnala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6:1 in 7:6 (7). V naslednjem krogu jo čaka boljša iz dvoboja med Francozinjo Claro Burle in Danko Claro Tauson.

GettyImages 1335727784 1024x683 - OP ZDA: Številka ena ženskega tenisa napredovala v 2. krog
Ashleigh Barty (Foto Getty)

Že pred tem sta svoje delo pričakovano opravila četrta nosilca, Nemec Alexander Zverev v moški in Čehinja Karolina Pliškova v ženski konkurenci.

Olimpijski prvak Zverev je podaljšal niz zmag na 12, tokrat je s 6:4, 7:5 in 6:2 ugnal Američana Sama Querreyja. “Upam, da bo v dveh tednih ta niz podaljšan na 18 zmag,” je dejal 24-letnik, ki je eden najbolj vročih igralcev v zadnjem obdobju in si želi preprečiti sezonski grand slam prvemu igralcu sveta, Srbu Novaku Đokoviću.

Ta bo pozneje 2. krog napadal proti danskemu najstniku in kvalifikantu Holgerju Rumeju. Štiriintridesetletni Srb ob odsotnosti Španca Rafaela Nadala in Švicarja Rogerja Federerja lovi rekordno 21. zmago na turnirjih za grand slam.

“Novak lovi zgodovino. A mladi mu bomo skušali to preprečiti,” je dejal Zverev, ki ga v 2. krogu čaka ali Francoz Lucas Pouille ali Španec Albert Ramos-Vinolas.

Od najvišje postavljenih igralcev je bil uspešen tudi deseti nosilec, Poljak Hubert Hurkacz, ki je s 6:3, 6:4 in 6:3 izločil Belorusa Jegorja Gerasimova.

Na ženskem turnirju pa je Pliškova, finalistka Wimbledona, premagala ameriško najstnico Catherine McNally s 6:3, 6:4. A povsem zadovoljna ni bila. “Servis mi ni stekel. Bilo bi precej bolje, če bi dobro servirala,” je pojasnila.

Vir: Tenis Slovenija, STA