OP ZDA: Četrti nosilec in četrta nosilka čez prvo oviro

Na Odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku v uvodnih dvobojih drugega dne 1. kroga ni bilo večjih presenečenj. Med drugimi sta svoje delo pričakovano opravila četrta nosilca, Nemec Alexander Zverev v moški in Čehinja Karolina Pliškova v ženski konkurenci.

alexander zverev 1024x682 - OP ZDA: Četrti nosilec in četrta nosilka čez prvo oviro
Alexander Zverev (Foto AP)

Olimpijski prvak Zverev je podaljšal niz zmag na 12, tokrat je s 6:4, 7:5 in 6:2 ugnal Američana Sama Querreyja. “Upam, da bo v dveh tednih ta niz podaljšan na 18 zmag,” je dejal 24-letnik, ki je eden najbolj vročih igralcev v zadnjem obdobju in si želi preprečiti sezonski grand slam prvemu igralcu sveta, Srbu Novaku Đokoviću.

Ta bo pozneje 2. krog napadal proti danskemu najstniku in kvalifikantu Holgerju Rumeju. Štiriintridesetletni Srb ob odsotnosti Španca Rafaela Nadala in Švicarja Rogerja Federerja lovi rekordno 21. zmago na turnirjih za grand slam.

“Novak lovi zgodovino. A mladi mu bomo skušali to preprečiti,” je dejal Zverev, ki ga v 2. krogu čaka ali Francoz Lucas Pouille ali Španec Albert Ramos-Vinolas.

Od najvišje postavljenih igralcev je bil uspešen tudi deseti nosilec, Poljak Hubert Hurkacz, ki je s 6:3, 6:4 in 6:3 izločil Belorusa Jegorja Gerasimova.

Na ženskem turnirju pa je Pliškova, finalistka Wimbledona, premagala ameriško najstnico Catherine McNally s 6:3, 6:4. A povsem zadovoljna ni bila. “Servis mi ni stekel. Bilo bi precej bolje, če bi dobro servirala,” je pojasnila.

Pozneje nastop čaka tudi Polono Hercog, ki se bo merila z enajsto igralko sveta, Čehinjo Petro Kvitovo. Ta vodi z 2:0 v medsebojnih dvobojih.

Vir: Tenis Slovenija, STA