OP ZDA: Konec za Runeja in Sakkari, Thiem boljši od Bublika

Dominik Thiem boljši od Bublika. (Foto: Twitter)

Španski teniški igralec Roberto Carballes Baena je v prvem krogu turnirja za grand slam v New Yorku po dveh urah in 38 minutah premagal četrtopostavljenega Danca Holgerja Runeja s 6:3, 4:6, 6:3 in 6:2. Tridesetletnega Španca v naslednjem krogu čaka Rus Aslan Karatsev.

Dominik Thiem boljši od Bublika. (Foto: Twitter)

Lanska zmagovalka odprtega prvenstva ZDA in trenutno prva teniška dama na svetu, Poljakinja Iga Swiatek, je prepričljivo začela turnir v New Yorku. V prvem krogu je brez težav premagala Švedinjo Rebecco Peterson s 6:0 in 6:1, v drugem pa jo čaka Avstralka Daria Saville, ki je bila boljša od Američanke Clervie Ngounoue s 6:0 in 6:2.

Poleg 22-letne Poljakinje so se v drugi krog zanesljivo prebile še nekatere nosilke. Desetopostavljena Čehinja Karolina Muchova je bila boljša od Avstralke Storm Sanders s 6:4 in 6:0, Švicarka Belinda Bencic, 15. nosilka turnirja za grand slam z nagradnim skladom 60 milijonov evrov, pa je premagala Rusinjo Kamilo Rahimovo s 6:2 in 6:4.

Napredovala je tudi Viktorija Azarenka, 18. nosilki iz Belorusije Francozinja Fiona Ferro ni povzročila nobenih težav, zmagala je s 6:1 in 6:2.

Praznih rok je na uvodnem dvoboju ostala osmopostavljena Grkinja Maria Sakkari, teniško mero ji je vzela Španka Rebeka Masarova, ki je zmagala s 6:4 in 6:4.

V moški konkurenci se je v drugi krog uvrstil Avstrijec Dominic Thiem. Zmagovalec Flushing Meadowsa iz leta 2020 je v svojem uvodnem dvoboju izločil 25. nosilca iz Kazahstana Aleksandra Bublika, po slabih dveh urah je zmagal s 6:3, 6:2 in 6:4.

Devetindvajsetletnega Avstrijca, ki je imel v zadnjih letih številne zdravstvene težave, v drugem krogu čaka Američan Ben Shelton, ki je bil boljši od Argentinca Pedra Cachina z 1:6, 6:3, 6:2 in 6:4.

Vir: STA, Tenis Slovenija