Izjemna Kaja Juvan v drugi krog glavnega dela OP ZDA

Kaja Juvan tretjič napredovala v 2. kolo OP ZDA. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Kaja Juvan (145. igralka na WTA lestivici) se je z današnjo zmago uvrstila v drugi krog zaključnega grand slam turnirja v New Yorku. Naša druga najboljša teniška igralka je bila boljša od Italijanke Elisabete Cocciaretto (29. igralke na WTA lestvici) z rezultatom 6:2 in 7:5.

Kaja Juvan tretjič napredovala v 2. kolo OP ZDA. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Prvega seta Slovenka ni začela najbolj odločno, saj ji je Cocciaretto že v uvodni igri odvzela servis. Italijanka je vodila z 2-0, vendar je Juvan nadoknadila zaostanek in prvi niz dobila, z rezultatom 6:2. Tudi drugi niz se je začel z odvzemom servisa Juvan, nato je ponovno pridobila prednost in vodila 4:3, ko je Cocciaretto rezultat izenačila, ampak Ljubljančanka se ni dala in povedla s 5:4 ter na koncu zmagala s 7:5.

V drugem kolu glavnega dela OP ZDA se bo pomerila z Lauren Davis, ki je trenutno 50. igralka na svetovni WTA lestvici. Z njo se je Kaja Juvan pomerila dvakrat, izid dvobojev je izenačen na 1:1 Davis bo na OP ZDA letos nastopila že enajstič, najboljši uspeh pa je dosegla lani, ko je izpadla v tretjem krogu.

OP ZDA
(New York, trda podlaga)

1. kolo: Juvan K. (Slo) – Cocciaretto E. (Ita/29.) 6:2, 7:5
2. kolo: Juvan K. (Slo) – Davis L. (ZDA)  [30.8.]