“Zakaj je dovolil pregled, če je že vedel, kaj bo dosodil?”

Pablo Carreno Busta se je opravičil za dejanje. (Foto: Google)

Pablo Carreno Busta se je opravičil za dejanje. (Foto: Google)

V Melbourneu še vedno odmeva odločitev sodnika in burna reakcija po le-tej Pabla Carrena Buste. Španec je po porazu v osmini finala Odprtega prvenstva Avstralije popolnoma izgubil živce, na novinarski konferenci po obračunu pa se je za svoje dejanje opravičil. Španec ve, da ni ravnal pravilno, a odločitev sodnika ga čudi. 

Pablo Carreno Busta se je opravičil za dejanje. (Foto: Google)
Pablo Carreno Busta se je opravičil za dejanje. (Foto: Google)

Več kot 5 ur sta z odlično predstavo na Margaret Court Areni navduševala Kei Nishikori in Pablo Carreno Busta, obračun pa se je končal na način, kakršnega si nista želela niti en niti drug. Še posebej to velja za Španca, ki se je čutil oškodovanega, ob odhodu z igrišča pa povsem izgubil živce.

Ko se je glava ohladila, je bilo Busti za storjeno žal: “Razumljivo sem zelo žalosten. Po petih igranja in garanja mi je žal, da sem igrišče zapustil na tak način. Ni bilo prav, žal mi je,” je dejal, a hkrati takoj dal vedeti, da stoji za svojim mnenjem, da točka ne bi smela biti dosojena Japoncu: “Mislim, da je tukaj sodnik napravil napako, jaz pa sem po izgubljeni zadnji točki igrišče poizkušal zapustiti kakor hitro se je le dalo, saj sem vedel, da bom v vsakem trenutku izgubil glavo. A težko je zapustiti OP Avstralije na tak način, saj vem, da sem igral zares dobro. Odigral sem neverjetno tekmo. Tudi Kei, igral je res dobro, tako da je tak zaključek žalosten.

Busta: “Točka bi se morala ponavljati!”

Sledilo je še nekaj vprašanj, ki jih objavljamo kar v “originalu”.

Vprašanje: Ste imeli kakšno možnost pogledati ponovitev točke? Kaj si mislite o njej po ogledu videoposnetka?
Busta: “Ne potrebujem si ogledati posnetka točke, ker mi je kristalno jasno, da je najprej stranski sodnik zaklical avt, nato pa je Nishikori naredil ‘winner’. Nishikori bi točko dobil, a stranski sodniki kdaj delajo napake in tudi to je igra, ni? Imamo preglede s sokoljim očesom. Zahteval sem ga in žoga je bila v igrišču. In sodnik je, nevem zakaj, dejal, da je točka za Nishikorija. Veste,..če misli, da točka pripada Nishikoriju, ne vem, zakaj mi je dovolil preverbo? Če sokolje oko pokaže avt, točko izgubim. Če sokolje oko pokaže dobro žogo, spet izgubim. Ne razumem.

Vprašanje: “Ponovitev točke?
Busta: “Seveda! Vem, da bi bila to v tem trenutku zares velika smola za Nishikorija, ker je imel enostaven udarec, a če je sodnik napravil napako, je točko potrebno ponoviti.

Vprašanje: “Lahko opišete, o čem ste razmišljali po drugem nizu?
Busta: “Po drugem nizu? Vedel sem, da je Kei odličen igralec in da se bori ves čas. Prav zato sem vedel, da moram še naprej igrati moj najboljši tenis, če želim zmagati. Nisem igral slabo v tretjem in četrtem nizu, a Kei je prav tako igral dobro. V prvem in drugem nizu je bilo zelo izenačeno, prav tako v tretjem in četrtem. Bila je tesna tekma in mislim, da sem morebiti igral eno najboljših tekem v karieri. Zdaj sem zelo zelo žalosten, da sem igrišče zapustil na tak način in ne vem, če…oprostite, moram se pomiriti in bomo videli, kako bo jutri.

Vprašanje: “Mislite, da vas je tista točka stala tekme? Se je bilo težko znova zbrati?”
Busta: “Vsekakor se je težko zbrati po taki točki, a vseeno sem se poizkušal, ni tako? V naslednji točki sem return zgrešil za kakšen centimeter, nato pa je Kei odigral dve dobri točki na moj servis. Takrat sem tudi jaz spet za malenkost zgrešil forehand in na koncu je zadel as za zaključek tekme.”