Nadal edini, ki še ni izgubil niza; Tiafoe ni prišel niti blizu

Rafael Nadal se je z izvrstno predstavo uvrstil v polfinale Odprtega prvenstva Avstralije, kjer se bo pomeril proti Stefanosu Tsitsipasu. Španec je bil boljši od Američana Francesa Tiafoeja, ki je prišel do največ štirih iger v posameznem nizu. 6-3, 6-4 in 6-2 se je glasilo za Rafaela Nadala po 1 uri in 47 minutah igre. 

Nadal deluje izjemno, do naslova ga ločita dve zmagi (Foto: ATP)

Rafael Nadal ni zapravljal časa in je kot edini brez izgubljenega niza odvihral v polfinale Avstralije, po tem ko je v slabih dveh urah s 6:3 ,6:4 in 6:2 premagal Francesa Tiafoeja. Šampion iz leta 2009 bo skušal osvojiti še 18. Grand Slam v karieri. Danes je bil učinkovit na servisu, kjer je osvojil 84 odstotkov točk, medtem ko je zabil 29 winnerjev. Storil je 34 neizsiljenih napak.

Naslednji ga čaka mladi Grk Stefanos Tsitsipas, 14. nosilec in krvnik Rogerja Federerja. Ta je v štirih nizih odpravil Roberta Bautisto-Aguta. Pomerila se bosta še tretjič, v medsebojnih tekmah pa vodi Nadal z 2-0. Nazadnje ga je premagal na trdi podlagi na Rogers Cupu v Kanadi, toda Grk igra bolje kot kadarkoli prej. V Avstraliji ga spodbuja tudi velika grška skupnost, tako da bo stanje na tribuni bržkone izenačeno. Obeta se nam epski polfinale.