ODLIČNO: Sebastian Dominko z dvema zmagama do mesta v glavnem delu OP ZDA

Sebastian Dominko še enkrat več boljši od Floriga. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Osemnajstletnemu slovenskemu teniškemu igralcu Sebastianu Dominku se je prvič v karieri uspelo prebiti v glavni del turnirja za Grand Slam. To mu je uspelo v New Yorku, kjer je uspešno preskočil obe kvalifikacijski oviri. 

Sebastian Dominko v letošnji sezoni naravnost navdušuje. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Sebastian Dominko je na turnirjih za Grand Slam v mladinski konkurenci debitiral na Rolandu Garrosu, kjer je nastopil v dvojicah. Do mesta v Parizu je prišel v veliki meri zaradi izjemnega nastopanja na mladinskih ITF turnirjih v februarju in aprilu. Takrat se je na J4 turnirju v La Libertadu prebil v finale, nato pa osvojil še ITF J3 turnir v Almetievsku, le teden dni kasneje pa postal še prvi Slovenec z osvojenim turnirjem serije ITF J1. To mu je uspelo v Kazanu.

Predstavnik ŽTK Maribor je odpotoval tudi v Wimbledon, kjer je prvič zaigral tudi v kvalifikacijah turnirja posameznikov. Takrat je klonil v 1. kolu kvalifikacij, obe kvalifikacijski oviri pa mu je uspelo preskočiti v New Yorku, s čimer si je priigral nastop v glavnem delu OP ZDA. V 1. kolu je Dominko s 6:3 in 6:4 ugnal Argentinca Ezequiela Monferrerja, v 2. kolu kvalifikacij pa je bil po preobratu s 4:6, 6:1 in 10:8 boljši od Čeha Matthewa Williama Donalda.

“Danes je bila tole res naporna tekma. Bolj kot iz vidika teniške igre je šlo za mentalno težko tekmo. Predvsem pri teh ‘match tie-breaki’ v tretjem nizu vselej gre bolj za mentalno kot samo teniško igro. Na koncu se mi je poklopilo, tako da sem se uvrstil v svoj prvi glavni turnir na turnirjih za Grand Slam. Sem zelo vesel in ponosen, a se še ne mislim ustaviti,” je po tekmi povedal slovenski junak.

OP ZDA, mladinci, fantje, posamezno
1. kolo kvalifikacij: Dominko S. (Slo) – Monferrer E. (Arg) 6:3, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Dominko S. (Slo) – Donald M. (Češ) 4:6, 6:1, 10:8

1 thought on “ODLIČNO: Sebastian Dominko z dvema zmagama do mesta v glavnem delu OP ZDA

Comments are closed.