Od zdravstvenega do političnega problema

Avstralske oblasti so po prihodu zadržale Đokovića na letališču in takrat se je začela njegova večurna kalvarija. Sprva so se pojavile novice, da nima pravilno izpolnjene vize in da ga zato zadržujejo na letališču, so poročali na portalu MMC.

65942030 - Od zdravstvenega do političnega problema
Novak Đoković (Foto: EPA)

Đokoviću so celo odvzeli telefon in ga dali v posebno sobo, kjer je bil pod nadzorom dveh policistov. Pogovori so trajali vso noč. Zadeva je medtem postala tudi diplomatska, saj se je vmešal srbski predsednik Aleksandar Vučić in izrazil nedvoumno podporo Đokoviću. Sestankovali so tudi ambasadorji v Beogradu in Melbournu.

Po neprespani noči je zjutraj po tamkajšnjem času le prišlo do odločitve – Đoković nima zadostnih dokazov za medicinsko izjemo in mora zapustiti državo. Sledila je pritožba in odhod Đokovića v državni karantenski hotel.

270563691 4636756963109596 5449317683952335017 n - Od zdravstvenega do političnega problema
Ekipa Novaka Đokovića na letališču (Foto: Instagram)

Prah se nekaj dni še ne bo polegel

Seveda so odzivi različni. Medtem ko ena stran zagovarja postopke avstralskih oblasti, so drugi na strani Srba. Zakaj sta dve neodvisni zdravstveni komisiji dali zeleno luč anonimni prijavi Đokovića, nato pa so avstralske oblasti razveljavile vizo? Kot je dejal vodja Odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley, je za medicinsko izjemo zaprosilo 26 oseb.

Peščici je bilo ugodeno. Kdo so ti igralci, ni povedal. Vsi so v državo vstopili brez pompa. Bi bilo drugače, če Đoković prihoda ne bi najavil po družbenih omrežjih in se oglasil šele, ko bil prišel v Melbourne?

Vir: MMC