Oče ga je pustil samega na teniškem igrišču

Roger Federer se je pred časom spomnil zgodbe o očetu Robertu in kako ga je ta enkrat pustil samega na teniškem igrišču. Dogodek ga je zaznamoval, nakar je spremenil tudi svoje obnašanje.

Roger Federer (Foto: Tennisworldusa.com)

“To je dobra zgodba. Trenirala sva z očetom in seveda sva se prepirala, ker nihče nikoli ne posluša očeta. Tudi moji otroci me ne poslušajo, potem pa se razjezim. Včasih celo zagroziš, da če se ne bodo začeli lepše obnašati, boš odšel in da se vidite doma. No, tako je bilo z očetom. In seveda sem se še naprej grdo obnašal, nakar je rekel, da odhaja. Da je imel dovolj. Pustil mi je pet švicarskih frankov in odšel.”

“Dom je bil eno uro stran z vlakom ali avtobusom, ampak nisem si mislil, da bo zares odšel. Zato sem čakal na klopci kakšnih 20 minut, a se ni vrnil. Gledal sem po parkirišču in avta ni bilo več. Na nek način me je zaznamovalo.  Rekel sem si, da moram odrasti in se lepše obnašati. Če želim postati nekdo, se ne smem obnašati na takšen način. Ta zgodba me spomni na stare čase in kakšen upornik sem bil.”